هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

اختلال شخصیت خودشیفته چیست و چه نشانه هایی دارد ؟ تا کنون پیش آمده که با افرادی برخورد کنید که از مصاحبت و گفتگو با آنان احساس ناراحتی کنید ؟ آیا تا حالا احساس کرده اید که طرف مقابل شما خودشیفته است ؟ یا شاید برایتان اتفاق افتاده باشد که دیگران شما را به خود شیفتگی متهم کرده باشند. اختلال شخصیت خودشیفته این روز ها بسیار گسترده شده است و بدون اینکه فرد متوجه شود سبب به وجود آمدن مشکلاتی در زندگی او می گردد. در این مقاله اختلال شخصیت خودشیفته یا نارسیسیسم به طور کامل توضیح داده شده است.


 

برای دریافت مشاوره درمان اختلال شخصیت خودشیفته یا نارسیسیسم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.

 

اختلال شخصیت خودشیفته یا نارسیسیسم

اختلال شخصیت خودشیفتگی بر اساس خصوصیات روانی و شخصیتی در عشق بیش از اندازه به خود و خودشیفتگی بی حد و حصر شناسایی می شود و از انواع اختلال شخصیت است. اختلال شخصیت خودشیفتگی به بیماری گفته می شود که در آن صفات شخصیتی خود محوری و خود بینی در یک فرد به شدت بروز می کند و این صفات سبب بروز اختلال در زندگی روزمره فرد می شود. واژه خودشیفتگی یا نارسیسیم از نام مرد زیبا رویی به نام نارسیوس گرفته شده است که با دیدن تصویر خود در آب شیفته خودش می شود. این اسطوره یونانی بسیار مورد توجه دیگران بود ولی با رفتار ها و بی تفاوتی هایش سبب ناراحتی دیگران می شد. نارسیوس بعد از دیدن تصویر خودش در آب دچار غم عشق به خودش می شود و در کنار برکه از اندوه جان می سپارد. در اختلال شخصیت خودشیفته فرد خودش را بزرگ و مهم می بینند. احساس توانایی و لیاقت می کند. این بیماران خود را مرکز دنیا می بیینند و در ذهن خود از هر جهت ویژه هستند. اکثرا اشخاص مشهوری هستند. حس خود پسندی و سزاور بودن دارند. هر گونه نگرانی در مورد نیاز ها، مشکلات و احساسات دیگران را از ذهن خود خارج می کنند. 

 

علل ابتلا به اختلال شخصیت خودشفته

بر اساس تحقیقات انجام شده هنوز علت اصلی ابتلا به اختلال شخصیت خودشیفته شناخته شنده است. با این حال، بسیاری از متخصصان بر این باورند که اختلال خودشیفته نتیجه ترکیبی از عوامل آسیب پذیری بیولوژیکی، تعاملات اجتماعی و عوامل روانی است. بسیاری از روانشناسان معتقدند که اختلال شخصیت خودشیفته نتیجه تربیت فرد در دوران کودکی باشد. ناز پروردگی و اسرار بر اینکه فرزندانشان با استعداد یا خاص هستند بر رشد خودشیفتگی تاثیر می گذارد. کودکانی که مورد بی توجهی یا آزار اذیت قرار گرفته اند به طور غریضی خود محوری را برای بقای خودشان انتخاب می کنند. این کودکان فکر می کنند که تنها خودشان باید از خودشان مراقبت کنند نه هیچ کس دیگر.. بنابراین خودشفتگی نتیجه غفلت یا سو استفاده یا آسیب روحی وارد شده به کودک توسط والدین و دیگران نیز می باشد. بسیاری از صفات و ویژگی های افراد مبتلا به اختلال شخصیت خود شیفته در طول مراحل طبیعی رشد رخ می دهد.

 

علائم اختلال خودشیفته

معمولا افرادی که دارای اختلال خودشیفتگی هستند، در انجام کارهایشان موفق اند و در انظار عمومی مهربان و بخشنده به نظر می رسند. آنها اغلب دوستانی خواستنی و شریک زندگی ایده آلی به نظر می آیند. بیرون رفتن با آنها بسیار لذت بخش است. اما نکته اصلی اینجاست که آیا وقتی پای صحبت در مورد تفاوت نظرات و دیدگاه ها با آنان در میان باشد، چنین افرادی می توانند شریک زندگی خوبی باشند ؟ یا آیا زندگی مشترک با چنین افرادی آیا در واقعیت نیز ایده آل است. در ادامه مهمترین نشانه ها و علائم اختلال خودشیفتگی در افراد را بیان می کنیم.

 

1-گوش دادن یک طرفه

در زمان گفتگو برای این افراد تنها چیزی که می خواهند بگویند دارای اهمیت است و نه چیز دیگر. وقتی تصمیمی می گیرند تنها تنها تصمیم، نظرات آنان درست و است و بقیه افراد اشتباه می کنند. این افراد اجازه صحبت کردن به کسه دیگری را نمی دهند و دائما حرف بقیه را قطع می کنند. این افراد نظرات دیگران را رد می کنند، نفی می کنند یا نادیده می گیرند. یکی از نشانه های و علائم اختلال خودشیفتگی لحن تحقیر آمیز است. نشانه دیگری که خودشیفتگی را نشان می دهد این است که پاسخ این افراد به نظر دیگران با عبارت ((اما ...)) شروع می شود.

 

2-خود را مرکز تمامی اتفاقات می دانند

افرادی که دارای اختلال خودشیفتگی هستند خود را بهتر، بیشتر، جالب تر ، جذاب تر و مهم تر بقیه می دانند. زمانی که با کسی شروع به صحبت می کنند اگر طرف مقابل صحبت را شروع کند، افراد دچار خودشیفتگی راجع به خود نکته ای را اشاره می کنند تا مجددا خود را در کانون بحث قرار دهند. به همین دلیل است که دیگران فکر می کنند افراد خودشفیته عرصه را برای آنها تنگ می کنند. وقتی که چیزی را بخواهند حتما باید بدستش بیاورند و اصلا اهمیتی ندارد که دیگران چه فکری می کنند.

 

3-قانون فقط برای دیگران است

یکی از نشانه های اختلال خودشیفتگی در افراد این است که این افراد اعتقاد دارند که به اقتضای منافعاشان مجاز به انجام هر کاری هستند. وقتی دیگران در صف انتظار می کشند نوبت را رعایت نمی کنند. از پرداخت مالیات با تقلب شانه خالی می کنند. قوانین وضع شده تنها برای دیگران است.

 

4- انتقاد را تحمل نمی کنند

افراد که دارای اختلال خودشیفتگی هستند از انتقاد به راحتی رنجیده می شوند. این افراد انتظار دارند که همواره مورد تحسین و تمجید اطرافیان قرار بگیرند. اگر از آنان انتقاد شود، احساساتشان جریحه دار خواهد شد و به سرعت مقابله به مثل می کنند. از آنجایی که از دوربین این افراد تنها آنان مهم هستند، احساسات و رفتار بقیه باید با آنچه آنان می خواهند و انجام می دهند، متناسب باشد.

رفتار افراد خودشیفته متناقض است. این افراد در نگاه اولی افرادی با اعتماد به نفس بالا به نظر می سند ولی با کوچکترین بازورد منفی باد غرورشان زود خالی می شود. این افراد هر گونه بیان احساسات بقیه را نقدی درباره خود تلقی می کنند به اصلاح  حرف های دیگران را ((شخص سازی)) می کنند. به عنوان مثال عبارت (( من احساس تنهایی می کنم )) از سوی یک فرد خودشیفته این گونه شنیده می شود که (( تو به اندازه ی کافی وقت صرف من نمی کنی )).

 

5-اگر مشکلی پیش بیایید مقصر دیگران هستند

افراد مبتلا به اختلال شخصیتی خودشیفته عذر خواهی نمی کنند یا به اشتباهاتشان اعتراف نمی کنند. چون اعتقاد دارند که والاتر از دیگران هستند، ملامت و سرزنش را در شان خودشان نمی بینند. چنانچه از این افراد انتظار داشته باشید که سهم خودشان را در ایجاد مشکلی بگویند، به شدت عصبانی می شوند. عدم تمایل به پذیرفتن مسئولیت اشتباهات از آنجایی نشات می گیرد که این افراد فکر می کنند که اگر مسئولیت اشتباهاتشان را قبول کنند، کلا آدم بدی می شوند.

این طرز تفکر همه یا هیچ نام دارد. دلیل حساسیت به انتقادات و سختی اعتراف به اشتباه این اس که نتیجه اش سرزنش کردن دیگران در هنگام بروز مشکل است. یافتن مقصر از بین دیگران و سرزنش کردن آنان حس امنیت بیشتری به افراد مبتلا به اختلال خودشیفتگی می دهد. افراد خودشیفته از اینکه اشتباه کنند، بیاموزند و به وسیله شناخت اشتباهاتشان در مسیر رشد و تعالی گام بردارند، احساس ناامنی می کنند. افراد مبتلا به اختلال خودشیفتگی به سختی از یک نفر قدردانی می کنند، چرا که قدردانی و سپاسگذاری نیازمند شنیدن است.

 

6-خیلی سریع عصبانی می شوند

در صورت پیش نرفتن شرایط باب میل افراد خودشیفته خیلی سریع عصبانی می شوند و کنترل خود را از دست می دهند.

 

پیامد های اختلال شخصیت خودشیفته

این افراد خود را برتر از دیگران می دانند. متکبر هستند و رفتار تحکم آمیزی دارند و از دیگران انتظار احترام و تحسین دارند. زمانی که جهان اطراف چنین افرادی نیاز های ناممکن این افراد را برآورده سازند. به طور شایع دچار غم و اندوه و افسردگی می شوند. این افراد به مصرف دارو و یا الکل به عنوان راهی برای رهایی از علائم خودشان استفاده می کنند.

 

درمان اختلال خودشیفته

مطالعات نشان می دهد که بسیاری از مردم خود می دانند که اختلال خودشیفتگی دارند و به وجود خودشیفتگی خود افتخار می کنند، به همین دلیل در صدد درمان اختلال شخصیت خود شیفتگی اقدام نمی کنند. روش درمان مشخص شنااخته شده ای که برای همه افراد تجویز شود برای اختلال شخصیت خوشیفگی وجود ندارد. اما روان درمانی بخصوص روان درمانی بلند مدت فرد را با مشکلات و ویژگی ها ی خودش آشنا می کنند و با این شناخت به فرد کمک می کنند تا خودبینی بهتری از خود پیدا کند و اعتماد به نفسش افزایش یابد. رفته رفته با استفاده از روان درمانی می تواند درمان یابد. دارو درمانی جزو درمان های موثر برای درمان اختلال شخصیت خودشیفته (نارسیسیم) محسوب نمی شود. اما از دارو برای درمان رفتارهای آزار دهنده فرد استفاده می شود. اگر فرد به اعتیاد به مواد مخدر یا الکل داشته باشد، باید هم زمان برای درمان اعتیاد به موار مخدر یا الکل نیز اقدام نماید.

  

برای دریافت مشاوره درمان اختلال شخصیت خودشیفته یا نارسیسیسم می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.


خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی،مشاوره اختلالات جنسی، مشاوره خود ارضایی در مردان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زناشویی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران بارداری، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره یادگیری کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره بازی کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره تربیت کودک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره نوجوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره افسردگی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره جوان، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره خانواده تلفنی، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره طلاق، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره خیانت، مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره کنترل استرس و مشاوره کاهش اضطراب و .... ارائه می دهد. تبادل نظر هنر زندگی را حتما ببینید.


منبع: اختلال شخصیت خودشیفته | نارسیسیسم | از علائم تا درمان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی