هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

دیدن کابوس های شبانه کودکان برای بسیری از فرزندانمان اتفاق می افتد اما اغلب در کودکان پیش دبستانی (کودکان 3-6 ساله) بیشتر دیده می شود، چرا که در این سن است که ترس های طبیعی ایجاد می شود و تخیل کودکان بسیار فعال است. برخی مطالعات نشان میدهد که نیمی از بچه ها در این سن کابوس دارند، که شامل رویاهای ترسناک و ناخوشایند است که باعث ناراحتی یا مشکلاتی در زنگی روزمره می شود. زمانی که کودک به خاطر یک کابوس از خواب بلند می شود نیاز دارد از محیط واقعی اطرافش آگاهی یافته و در نتیجه پدر و مادر خود را نیز بیدار می کند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کابوس های شبانه کودکان و درمان آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید .

 

کابوس چیست

یک کابوس رویایی بد است که معمولا شامل یک خطر یا تهدید می باشد، این رویاها ممکن است در مورد یک وضعیت ترسناک و یا شامل موضوعاتی ترسناک مثل تصاویر و چهره ی هیولا، ارواح، حیوانات و یا افراد بد باشد. موضوعات مشترک از دست دادن کنترل و ترس از آسیب هستند. بچه ها معمولا در هنگام بازی، حرکت در اطراف و گریه کابوس ندارند. و زمانی که از خواب بیدار می شوند آرام شده و به یاد رویا می افتند. پس کابوس با حمله وحشت شبانه متفاوت، در طول یک حمله وحشت کودک بیدار شدنش از خواب دشواراست و اغلب علائم کابوس های شبانه کودکان را به خاطر نمی آورند و در طول روز گیج و گریه های بی وقت دارند.

 

علت کابوس شبانه کودکان

دقیقا مشخص نیست که علت کابوس های شبانه کودکان چطور و چگونه است، با این حال برای کودکان، کابوس ها می توانند به رویدادهایی مانند شروع مدرسه، رفتن به یک محله ی جدید یا ازدواج مجدد و طلاق والدین مربوط باشد. همچنین برخی از عوامل ژنتیکی و روانی نیز می توانند به کابوس ها منجر شوند، به طوری که حدود 7% کودکان که کابوس دارند، سابقه ی دیدن کابوس در حداقل یکی از والدین و خواهر و برادر آن ها بوده است. کابوس ها در بعضی از کودکان که دارای مشکلات جسمانی مثل عقب ماندگی ذهنی و یا افسردگی و برخی از دیگر بیماری هایی که بر مغز اثر می گذارد، شایع تر می باشد. کابوس ها می توانند همراه تب نیز باشند.  اختلاف ها و استرس هایی که در طول روز اتفاق می افتد نیز منجر به کابوس برای کودک شود.

 

درمان کابوس های شبانه در کودکان

درمان کابوس های شبانه کودکان چند مرحله دارد:

گوش دادن و فهمیدن: سعی کنید ترس کودک را درک کرده و آن ها را نادیده نگیری و یا ترس هایشان ره به شوخی نگیرید.

اطمینان دهی: بسیار اهمیت دارد که اگر کودکتان ترسیده است به او اطمینان بدهید، و درباره ی امنیتش بارها صحبت کنید.

مهارت های مقابله ای را آموزش دهید: به کودکانتان این مهارت ها را آموزش دهید و درباره پاسخ مناسب جایگزین بحث کنید، مثل شجاع بودن؛ و یا مثبت فکر کردن. شما می توانید خودتان را هم مثال بزنید که وقتی از چیزی می ترسید چطور با آن مقابله می کنید. همچنین می توانید با خواندن داستان هایی که در آن شخصیت های داستانی با ترس هایشان رو به رو شده و آن را کنترل کرده اند، به فرزندتان کمک کنید.

بازی و لذت بردن در تاریکی: یک بازی در تاریکی با هم انجام دهید تا کودک از آن لذن ببرد. مثلا می توانید از وسایلی که در تاریکی میدرخشند برای ترتیب دادن یک بازی ماجراجویی و یافتن آن شبنماها استفاده کنید.

از تخیل خود استفاده کنید و خلاق باشید: از تخیل خود استفاده کنید و با ترس هایی خیالی مثل هیولاها بجنگید. بسیاری از خانواده دریافتند که جنگ با هیولا یک روش فوق العاده برای کمک به کودکان است تا بتوانند با ترس زمان خواب مقابله کنند. بعضی از بچه ها با حضور یک حیوان خانگی حتی یک ماهی در اتاق احساس راحتی کردند.

شئ امن: به فرزندانتان کمک کنید تا با یک شی که میتواند با خدش به تخت ببرد ارتباط امن برقرار کند. این می تواند به او جهت داشتن احساس آرامش در طول خواب کمک کند.

استفاده از چراغ خواب: اصلا تفاوتی ندارد که کودک از چه چیزی می ترسد، چراغ خواب می تواند کمک کننده باشد. چراغ خواب ها تا زمانی که مانع خوابیدن کودک نشوند هیچ ایرادی ندارد. همچنین باز گذاشتن در اتاق خواب این احساس را به کودک می دهد که از باقی خانواده جدا نشده است.

پرهیز از دیدن برنامه های تلویزیونی ترسناک: کودکان را از دیدن این نوع برنامه ها منع کنید، برنامه های تلویزیونی، فیلم، کارتون و داستان هایی که به ترس هایش می افزاید.

تمرین آرامش با کودک: به کودکتان راه های روش های ریلکسیشن (آرامش بخشی) را آموزش دهید تا به او کمک شود که در رخت خواب آرامش یابد. برای مثال، به او یاد دهید یک سحنه ی آرامش بخش را تصور کند مانند دراز کشید بر روی ساخل یا تماشای غروب خورشید. این ها به یاد می دهد که قبل از خواب به چه چیزهایی به جای ترس هایش فکر کند.

چک کردن کودک: اگر کودک درباره رفتن شما مضطرب است، به او اجازه ندهید که پیش شما بماند او را در تخت خودش گذاشته و اغلب او را چک کنید. بهتر است در بازه های زمانی مشخص (5 تا 10 دقیقه) چک شود تا این اطمینان به او داده شود که شما فقط زمان هایی که او گریه نمی کند نیز حضور دارید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه کابوس های شبانه کودکان و درمان آن می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید .


خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی

 

  


 

منبع:کابوس های شبانه کودکان | علائم، نشانه ها و درمان

نظرات (۱)

(:

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی