هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

افسردگی پس از زایمان ( PPD ) بر اساس راهنمای تشخیص اختلالات روانی یکی از انواع افسردگی می باشد، که به دلیل تغییرات جسمی، عاطفی و رفتاری که ممکن است بعد از زایمان اتفاق بیافتد، به وجود می آید. افسردگی پس از زایمان با فاصله زمانی 4 هفته بعد از زایمان شروع می شود. فاصله بین فراغت از بارداری و شروع افسردگی و همچنین شدت افسردگی مستقیم بر روی علائم افسردگی پس از زایمان بر زنان و تشخیص آن تاثیر گذار است. در این مقاله دلایل، علائم، نشانه ها، نحوه تشخیص و درمان افسردگی پس از زایمان در زنان توضیح داده شده است.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره در زمینه افسردگی پس از زایمان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

 

افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان نوعی از افسردگی است که طیف وسیعی از تغییرات جسمی و روحی را در زنان تازه صاحب فرزند شده توصیف می کند. افسردگی پس از زایمان با استفاده از جلسات مشاوره و دارو قابل درمان می باشد.

تغییرات هورمونی که در جریان افسردگی پس از زایمان اتفاق می افتد ناشی از افت سریع هورمون ها در بدن زن بعد از تولد نوزاد می باشد. با وجود اینکه هنوز رابطه واقعی بینی افت هورمون ها و افسردگی هنوز مشخص نشده است ولی در دوران بارداری سطح هورمون های استروژن و پروژسترون افزایش می یابد و بعد از زایمان به شدت افت می کند. حدود سه روز بعد از زایمان سطح این هورمون ها به میزانی که قبل از بارداری بوده برمی گردد.

 

میزان شیوع افسردگی پس از زایمان در زنان

تقریبا تمامی مادران افسردگی پس از زایمان را تجربه می کنند. اما معمولا ده درصد آنان افسردگی اساسی و طولانی تری خواهند داشت. از هر هزار نفر تقریبا یک نفر دچار نوع شدید و جدی افسردگی پس از زایمان (جنون پس از زایمان) خواهد شد.

 

علائم افسردگی پس از زایمان

اغلب علائم افسردگی پس از زایمان بسیار شبیه به تغییراتی است که به طور معمول بعد از تولد نوزاد اتفاق می افتد؛ تغییر اشتها، خستگی بیش از حد، کمبود میل جنسی در زن، تغییرات مکرر خلق و خو و .. از آن جمله اند. اما علائم افسردگیدیگری در مادران افسرده وجود دارد که چندان طبیعی نیست، که می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • از دست دادن حس لذت
  • بی ارزشی
  • نا امیدی
  • درماندگی
  • افکار خودکشی
  • صدمه زن به خود، نوزاد یا اشخاص دیگر

 

عوامل تشدید کننده ابتلا به افسردگی پس از زایمان

عوامل زیادی وجود دارند که خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را افزایش می دهند که عبارتند از :

سابقه افسردگی : سابقه افسردگی پیش از بارداری یا در طول دوران بارداری

بارداری ناخواسته : ممکن است خانم درباره بارداری دچار شک و تردید باشد و از آمادگی خود برای مادر شدن مطمئن نباشد

تعداد فرزندان : هر چه مادر بچه های بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلای او به افسردگی پس از زایمان افزایش می یابد.

بیماری مادر : بیماری مادر از جمله عوامل مهمی است که خطر ابتلا به افسردگی پس از بارداری را افزایش می دهد.

سایر عوامل : سندروم پیش از قاعدگی، عدم توجه همسر، تنهایی، تعارضاتی موجود در زندگی زناشویی

 

انواع افسردگی پس از زایمان

سه نوع افسردگی پس از زایمان وجود دارد که در ادامه توضیح داده خواهد شد:

افسردگی پس از زایمان خفیف ( عامیانه )

این نوع افسردگی بسیار خفیف است و در اصطلاح به آن افسردگی پس از زایمان گفته می شود؛ که با عنوان علمی آن تفاوت دارد. این نوع افسردگی درست پس از زایمان در اکثر زنان رخ می دهد و از نظر روانشناسان کاملا طبیعی است.

زمانی که شخصی مادر می شود به دلیل تغییر شرایط ابتدا خوشحال و بلافاصله غمگین می شود. ممکن است بدون هیچ دلیلی گریه کند، بسیار حساس شود، بی قرارو بی تاب گردد. مضطرب و نگران باشد. احساس تنهایی داشته باشد. این نوع افسردگی معمولا چند ساعت تا چند هفته بعد از زایمان با فرد همراه است. آنچه که اکثر افراد به عنوان افسردگی پس از زایمان می شناسند، همین نوع از افسردگی است که معمولا برای بهبود آن به یاری درمانگر نیاز ندارند و با ارتباط با مادران دیگر و تعامل با آنها از بین خواهد رفت.

افسردگی پس از زایمان ( PPD )

از لحاظ علمی این نوع افسردگی به عنوان افسردگی پس از زایمان ( PDD) شناخته می شود. اغلب چند روز تا چند هفته پس از تولد نوزاد اتفاق می افتد. این نوع افسردگی نه تنها برای فرزند اول بلکه برای هر نوبت زایمان اتفاق می افتد. مادران دچار احساس غم، اندوه، ناامیدی، اضطراب، تحریک پذیری مشابه با افسردگی نوع اول اما با شدت بیشتر و گسترده تر می شوند. PPD فرد را از انجام کارهای روزمره باز می دارد و عملکرد او را کاهش می دهدافسردگی پس از زایمان ( PPD ) بسیار جدی است و نباید مادر یا اطرافیان او نسبت به درمان افسردگی پس از زایمان بی تفاوت باشند. چرا که علائم بیماری تشدید خواهد شد.

 

جنون پس از زایمان

جنون پس از زایمان یک بیماری روانی بسیار جدی است. علائم آن در سه ماه اول پس از زایمان در مادران ظاهر می شود. مادران مبتلا به جنون پس از زایمان از واقعیت فاصله می گیرند و دچار توهم می شوند. چیزهایی که وجود ندارند را می بینند یا می شنوند. توهمات بصری در آنان شدت کمتری دارد. سایر علائم جنون پس از زایمان شامل بی خوابی، عصبانیت، بی قراری، بی تابی، احساس سردرگمی و آشفتگی و ... می باشد. در این نوع افسردگی از فرد رفتارهای عجیب و غریبی سر می زند. این افراد به درمان فوری نیاز دارند. از آنجایی که جنون پس از زایمان یک مشکل روانی حاد است، در برخی از مواقع فرد نیاز به بستری شدن دارد چرا که ممکن است به خود، اطرافیانش و حتی نوزاد آسیب برساند.

 

اختلالات هم آیند با افسردگی پس از زایمان

علائم اضطراب، علائم استرس و وسواس به ندرت پس از زایمان رخ می دهند. افراد مبتلا به افسردگی پس از زایمان، همواره نگران سلامتی نوزاد خود هستند و دچار ترس های غیر منطقی نسبت به سلامت نوزاد خود می شوند. پس از زایمان ممکن است فرد دچار اختلال هراس همراه با افسردگی نیز بشود.

 

درمان افسردگی پس از زایمان

درمان افسردگی پس از زایمان بستگی به نوع و شدت افسردگی در بیمار دارد. برای درمان افسردگی پس از زایمان از روش های درمانی مانند روان درمانی، مشارکت در گروه درمانی، داروهای ضد افسردگی و دارو های ضد اضطراب استفاده می شود. حضور یک حمایت کننده در درمان این نوع افسردگی تاثیر شگرفی دارد.

برای درمان افراد مبتلا به جنون پس از زایمان معمولا از داروهای قوی استفاده می شود و در بسیاری از موارد نیاز به بسیتری شدن می باشد. در بسیاری از موارد این مسئله که مادر شیرده نباید از داروهای ضد افسردگی یا دارو های ضد افسردگی استفاده کند، سبب می شود تا مادر یا اطرافیانشان از درمان افسردگی پس از زایمان منصرف شوند. برخلاف تصورات غالب، استفاده از داروهای مخصوص این اختلالات روانی زیر نظر پزشک مشکلی ندارد و بسیاری از مادران شیرده در طول دوران شیردهی از این داروها استفاده می کنند. روش درمانی حتما باید با تصمیم فرد و پزشک انتخاب گردد.

 

چه زمانی مادر برای درمان افسردگی باید اقدام کند؟

غفلت از درمان افسردگی پس از زایمان و عدم درمان آن هم برای مادر و هم برای نوزاد خطرناک می باشد. در صورت مشاهده علائم زیر حتما برای معالجه باید اقدام شود:

  • ادامه پیدا کردن علائم افسردگی بیش از دو هفته
  • پایین آمدن عملکرد فرد به صورتی که قادر به انجام کارهای روزانه و طبیعی خود نیز نباشد
  • افکار مبنی برای صدمه رساندن به خود یا نوزاد
  • احساس اضطراب و دست پاچگی زیاد

 

نکات مهم برای مقابله با افسردگی پس از زایمان

از جمله نکات مهمی که برای درمان افسردگی پس از زایمان باید مورد توجه مادر و اطرافیان قرار بگیرد می توان به موارد زیر اشاره داشت :

-از توانایی خود و نوزادتان باید انتظاراتی واقع بینانه داشته باشید.

-فعالیت های بدنی، ورزش و پیاده روی بسیار برای فرد مفید می باشد.

- فراموش نکنید که هر کسی در زندگی روزهای خوب و روز های بدی را خواهد داشت.

- هر دو نفر (زن و شوهر) باید برای بهبود رابطه زناشویی خود با همسرش تلاش کند.

- فرد باید با دوستان و خانواده خود در تعامل باشد. تماس های تلفنی تصویری با خانواده و آشنایان کمک می کند تا فرد احساس تنهایی نکند.

- در زمانی هایی که نوزاد خواب است. بسیار مهم و ضروری است که مادر حتما استراحت کند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مشاوره در زمینه افسردگی پس از زایمان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی

 


منبعافسردگی پس از زایمان | نشانه ها، علل و درمان افسردگی بعد از زایمان

  • ۹۷/۰۷/۲۴
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی