هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

حس های بینایی نوزاد و شنوایی نوزاد به هنگام تولد فعال هستند، اما فعال بودن به معنی رشد کامل نیست. بینایی وشنوایی نوزاد تا مدت ها بعد از تولد به تکامل خود ادامه می دهند. از بین تمامی حواس، بینایی دیرتر از بقیه رشد می کند. شاید به این علت که تا قبل از تولد نیازی به آن نبوده است. با بررسی های اولیه بعد از تولد می توانند مشکلات بینایی را تشخیص دهند. امروزه سلامت جسمانی نوزادان بیش از پیش مورد توجه واقع می شود. به همان اندازه روانشناسان تاکید بر پرورش و تربیت نسلی با کمترین مشکلات روانی را دارند. مراقبت های اولیه والدین شامل مراقبت های روانی نوزادان نیز می شود. بی توجهی به واکنش های نوزاد در بسیاری از موارد موجب عدم تشخیص برخی بیماری های جسمانی نیز شده است. در این مقاله درباره مراحل رشد بینایی و شنوایی نوزاد می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه بینایی نوزاد و شنوایی نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

مراحل رشد بینایی نوزاد

بینایی نوزاد پبش از تولد به طور کامل رشد نیافته است. در طی چند سال اول زندگی رشد بینایی نوزاد به اتمام می رسد. در سه سال اول زندگی کودک قدرت بینایی تغییر می کند. اگر مشکلی در بینایی کودک وجود داشته باشد از همان ابتدای تولد قابل تشخیص و در بیشتر موارد قابل درمان است. در ادامه مراحل رشد بینایی نوزاد را از زمان تولد بررسی می کنیم:

بینایی نوزاد هنگام تولد:

بینایی نوزاد هنگام تولد محدود بوده و میدان دیدی حدود 30 سانتی متر دارد. بینایی با توجه به کلیات و گوشه های اشیا درک می شود. در واقع جزئیات نوزاد را درگیر نمی کند. اشیای دارای لبه های برجسته و رنگ های متنوع و متضاد نوزادان را بیشتر به خود جلب می کند. وضوح بینایی نسبت به یک بزرگسال بسیار کم است و نوزادان علاقمند به نگاه کردن به چهره مخصوصا چهره آشنای مادر هستند.

بینایی تا یک و نیم ماهگی:

نوزاد می تواند روی یک شی تمرکز کند و خیره شود. اما تمرکز بر روی اشیای نزدیک است. نوزاد اشیای دور را نگاه نمی کند چون وضوح دید ندارد.

بینایی تا شش ماهگی:

کودک می تواند اشیای در حال حرکت را تعقیب کند. کودک دراین دوره به اعضای بدن خودش نگاه می کند، اشیای در فاصله دور توجه اش را جلب می کند. اگر کسی با او صحبت کند به صورتش نگاه می کند.

اگر وسیله ای بالای تختش آویزان کنید آن هارا نگاه می کند و سعی می کند با دستش آن ها را بگیرد.

صورت اشخاص بیشتر از هرچیز توجه نوزاد را به خود جلب می کند و به تصویرهای در آینه عکس العمل نشان داده و می خواهد با دست آن ها را بگیرد.

بینایی تا یک سالگی:

نوزاد در یک سالگی اطراف را با چشم هایش کاوش می کند، چیزی که قایم شده یا افتاده را تعقیب می کند، به مدت طولانی تری می تواند موضوع و یا یک هدف بینایی را دنبال کند. به رابطه بین اسم ها و اشیا دقت می کند. و به راحتی می تواند دستش را به اشیایی که می بیند برساند.

بینایی تا سه سالگی:

کودک می تواند افراد مورد علاقه اش را نگاه کند، به لبخند دیگران با نگاه کردن واکنش نشان دهد. چیزهای جالب توجه را بیشتر و با علاقه دنبال می کند. به دنبال دعوت دیگران برای نگاه کردن به نقطه ای خاص، به همان نقطه نگاه می کند. با نگاه کردن به اشیا اسامی آن ها را به خاطر می سپارد و می تواند نام آن ها را بیان کند. مهارت بینایی نوزاد در این سن به بیشترین حد خود رسیده است.

رشد شنوایی نوزاد

مانند قوه بینایی، شنوایی نوزاد نیز بعد از تولد دستخوش تغییراتی می شود. رشد کودک تا یک سالگی نسبت به سال های بعد سرعت بیشتری دارد. با این حال انجام بررسی های اولیه برای نداشتن مشکل شنوایی توسط متخصص ضروری است. در ادامه به تغییرات شنوایی نوزاد می پردازیم.

شنوایی نوزاد هنگام تولد:

نوزاد در دوران قبل از تولد شنوایی فعالی دارد و در طی دوره جنینی (پیش از تولد) از ماه ششم صداها را می شنود. شنوایی بعد از تولد همچنان به رشد خودش ادامه می دهد. نوزاد با توانایی تشخیص صدای انسان از غیر انسان به دنیا می آید. این حساسیت در طی زمان گسترده تر می شود.

نوزادان بلافاصله بعد از تولد صدای مادر خود را ترجیح می دهند و به طور کلی به صدای انسان بیشتر واکنس نشان می دهند. نوزادان توانایی ذاتی تشخیص و تمایز بین دو نت مختلف موسیقی دارند، . توانایی تشخیص ریتم ها را از هم دارند. نوزادان به آواهای سازنده زبان واکنش شدیدتری نشان می دهند.

شنوایی تا سه ماهگی:

با شنیدن صداهای جدید دست از فعالیت خود بر می دارد و به سمت منبع صدا برمی گردد. وقتی بزرگسالان صحبت می کنند، به طرف آن ها برگشته و به آن ها توجه می کند.

شنوایی تا شش ماهگی: 

اسباب بازی های صدادار توجه نوزاد را جلب می کند. نوزاد برای تقلید لحن اصواتی که می شنود تلاش می کند. در واقع غان و غون کردن را شروع می کند.

شنوایی تا یک سالگی:

کودک به اسم خودش واکنش نشان می دهد و صداهای گفتاری را تقلید می کند. موسیقی و ترانه توجه اش را جلب می کند. کودک در این سن دیگر تفاوت لحن افراد را تشخیص می دهد. معنی کلمات رایج را می فهمد و بین آن ها با آنچه که می بیند ارتباط برقرار می کند.

شنوایی تا سه سالگی:

با ریتم موسیقی خود را تکان می دهد، تفاوت ریتم ها را می شناسد، دستورات ساده را پیروی می کند، به داستان ها یا شعرهای کودکانه توجه می کند.

 

راه های افزایش قوه بینایی و شنوایی نوزاد

به طور کلی والدین با تحریک حس های نوزاد خود می توانند به رشد بهتر حس های پنجگانه کودک کمک کنند. به طور مثال والدین می توانند با بالا و پایین بردن جسمی در مقابل چشمان نوزاد او را ترغیب به دنبال کردن آن شی با چشمانش بکنند. و یا با صحبت کردن و تقلید اصوات مختلف قوه شنوایی نوزاد را تحریک کرده و به رشد آن کمک کنند.

از دیگر راه های تحریک قوه بینایی و شنوایی نشان دادن تصاویر با رنگ ها و خطوط متنوع، بیرون بردن نوزاد و نشان دادن اجسام و صدا کردن نام آن هاست. به هنگام انجام این کارها نوزاد را مخاطب قرار داده و هر از گاهی با او ارتباط چشمی برقرار کنید. نام نوزاد خود را صدا بزنید و با او درباره مکان و اجسامی که در اطراف هستند، صحبت کنید. از عروسک و اسباب بازی هایی با رنگ های (قرمز، نارنجی، زرد و ...) که برای نوزاد جالبند استفاده کنید. اتاق او را با ترکیبی از رنگ ها متنوع تزیین کنید. به هنگام بازی و غذا دادن با او صحبت کرده و به تغییرات چهره او توجه کنید. 

امروزه با انجام مطالعات و پیشرفت علم والدگری نیز نیاز به کسب مهارت و آموزش دارد. والدین برای تربیت و پرورش صحیح می توانند مقالات مرتبط با نکات تربیتی فرزندان را مطالعه نمایند. به علاوه می توانند با دریافت مشاوره کودکمهارت های فرزندپروری را خود را پرورش دهند.

برای دریافت مشاوره در زمینه بینایی نوزاد و شنوایی نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع رشد بینایی و شنوایی نوزاد

  • ۹۷/۰۹/۰۲
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی