هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

ناآگاهی از نحوه برخورد صحیح با معلولین گاه باعث می شود دیگران از این افراد فاصله بگیرند، تا مبادا آسیبی به آن ها بزنند. معلولیت گاهی ناخواسته یک مانع اساسی و بزرگی را در ایجاد یک رابطه خوب با دیگران فراهم می کند. اگر خانواده معلول را یک فرد ناتوان ببیند، قطعا احساس ناتوانی را به او تلقین می کند. اما بالعکس در برخی خانواده ها طوری با یک فرد معلول مانند افراد عادی جامعه برخورد می کنند که فرد معلول به هیچ عنوان احساس نقص عضو و یا کمبود خاصی نمی کند. در این شرایط او تلاش می کند مانند بقیه افراد در جامعه (با کمی تفاوت) ظاهر شود، برای کمبودهای خود جنگیده و نواقص را با تلاش بسیار زیاد خود جبران کند. در این مقاله جوانب مختلف ارتباط با معلولین را بررسی کرده ایم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه برخورد صحیح با معلولین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

معلولین مانند سایر افراد جامعه دارای احساس و هیجان هستند.

اینکه جامعه معلولین را از بقیه افراد در جامعه جدا بدانید، به نظر اخلاقی نمی رسد. زیرا معلولین هم مانند سایرین دارای احساس بوده و درک و فهمی مانند بقیه دارند. البته به دلیل محدودیت هایی که دارند، نسبت به دیگران از حساسیت بیشتری برخوردارند و ممکن است به رفتار و گفتار دیگران واکنش افراطی نشان دهند. 

 

دغدغه های زندگی با یک فرد معلول

خانواده وظیفه دارد تا حد امکان شرایطی را فراهم کند تا فرد معلول در خانواده کمبودی احساس نکند و بتواند با شرایط عادی جامعه پیش برود. اما معمولا خانواده های افراد معلول با دغدغه ها و مشکلات زیادی در این میان دست و پنجه نرم می کنند. مشکلات حرکتی، ناتوانی در حضور فرد معلول در محیط های مورد علاقه، مشکل استحمام، مشکل استفاده از وسایل نقلیه عمومی و... همه می تواند از جمله مسائل زندگی با معلولین به حساب آید.

 

آیا قصد ازدواج با یک فرد معلول را دارید؟

ازدواج با فرد معلول با چالش ها و مشکلات متعددی روبرو می باشد. اگر با فردی که دارای معلولیت است، قصد ازدواج دارید، باید به مسائلی مانند مشکلات حرکتی موجود، محدودیت های بیرون رفتن با هم، نگاه اطرافیان، طعنه زدن فامیل و... می تواند چالش های ازدواج شما با بیمار معلول باشد.

شما باید به عنوان یک فرد بالغ تصمیم مهمی برای آینده خود با یک فرد معلول بگیرید. اگر شما فردی سالم هستید و قصد ازدواج با فرد معلول را دارید، در تصمیم گیری عجله نکنید. در این تصمیم گیری تمامی جوانب امر را در نظر بگیرید. اگر شما با فردی که قرار است با او ازدواج کنید، در دیگر عوامل تفاهم کافی دارید، باید تا حد امکان با چالش های زندگی با یک فرد معلول آشنا شوید. باید جزییات برخورد با یک فرد معلول را بدانید تا بتوانید بهترین تصمیم را اتخاذ کنید. برای اطمینان از تصمیم خود دریافت مشاوره پیش از ازدواج ضرورت دارد.

 

 مزایای ازدواج یک فرد سالم با فرد معلول

زندگی یک فرد سالم جسمانی با فرد معلول می تواند در زندگی فرد معلول تغییر و تحولی ایجاد کند. به طوری که همسری که معلولیت ندارد می تواند نقص های موجود در همسر معلول را جبران کرده و وی را در زمینه انجام امور مختلف کمک کند. این مسئله باعث می شود که فرد معلول بیش از گذشته در محیط های اجتماعی حضور داشته باشد و نقص کمتری را حس کند.

 

مضرات ازدواج یک فرد سالم با فرد معلول

از مهمترین مضراتی که ممکن است در ازدواج با یک فرد معلول وجود داشته باشد، نگاه اعضای خانواده و تصوری است که آن ها از انتخاب همسر برای فرزندان خود دارند. سلامت جسمانی یکی از ملاک های مهم و قابل توجه است که معمولا برای انتخاب همسر به آن توجه می شود. همچنین ممکن است ترس از طرد شدن در فرد معلول بروز کند یا دائم نگران جدایی همسر و ترک شدن توسط او باشد. قبل از هر اقدامی باید در صدد ایجاد اعتماد و اطمینان از یک رابطه دائمی قدم بدارید.

 

برخورد صحیح با افراد معلول

به طور کلی برای برخورد صحیح با معلولین باید نکاتی را رعایت کرد. به خاطر وجود محدودیت های موجود در افراد معلول، برخورد با آنها باید محتاطانه تر بوده و تلاش کرد تا با رعایت برخی نکات، رابطه موثرتری با فرد معلول برقرار نمایید.

پرسیدن سوال به موقع و به جا از معلول

تا جایی که امکان دارد از معلولین سوال بی موقع و بدون مقدمه نپرسید. اما اگر ضرورتی در این امر مشاهده کردید حتما سوالتان را با احتیاط بیشتری مطرح کنید تا هیچ گونه سوء تفاهمی ایجاد نشود.

پیشنهاد کمک و همراهی با افراد معلول مانند دو لبه تیغ عمل می کند

افراد معلول معمولا به شیوه زندگی با شرایط خاص عادت دارند. ممکن است هیچ وقت از شما درخواست همراهی و کمک نکنند. اما شما می توانید پیشنهاد همراهی و کمک به آن ها را با صبر و ملاطفت بیشتری مطرح کنید تا موافقت آن ها را جلب کنید.

 متناسب با رده سنی آنها رفتار کنید

معلولین تنها از نظر برخی کارکردها دارای محدودیت هایی هستند. اینکه با آن ها مانند یک کودک رفتار کنید، ممکن است در آن ها احساس ناراحتی و ناکارآمدی ایجاد کند. بهتر است همواره با معلولین متناسب با سنشان برخورد کنید.

استفاده از الفاظ مناسب و محترمانه

از به کار بردن الفاظی که دارای بار معنایی منفی هستند، پرهیز کنید. معلولین به محدودیتی که دارند، کاملا آگاه هستند. برچسب زدن و دادن القابی بر حسب ناتوانی شان، احساس بی کفایتی و ناتوانی را در معلولین دو چندان می کند.

به طور کلی داشتن یک رابطه صمیمی و به دور از دورویی می تواند در افزایش اعتماد به نفس معلولین تاثیر گذار باشد.

 
برای دریافت مشاوره در زمینه  برخورد صحیح با معلولین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع : چگونه با یک فرد معلول رفتار کنیم؟

  • ۹۷/۱۰/۱۰
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی