هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

در پدیده دژاوو یا آشناپنداری فرد احساس می کند موقعیت و وضعیتی که در آن قرار دارد به نظر آشنا بوده و قبلا تجربه شده است. شاید برای شما هم چنین وضعیتی پیش آمده باشد که موقعیت، صدا و یا تصویری از نظرتان آشنا باشد، در حالی هرگز در آن موقعیت قرار نگرفته اید و نخستین بار است که در آن جا حضور دارید. این تجربه در برخی موارد ترسناک و اضطراب زا و در مواردی می تواند در فرد هیجان ایجاد کند. اما آیا واقعا دژاوو یا آشناپنداری به چه علت رخ می دهد؟ آیا واقعا تصاویر آشنا به طریقی الهام شده اند؟ در این مقاله درباره علت، عامل تشدید و فرضیه های مربوط به دژاوو صحبت خواهیم کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه پدیده دژاوو یا آشناپنداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید. 

 

دژاوو چگونه تجربه می شود؟

آشناپنداری بیشتر در مورد زمان، مکان و تصویر خاصی اتفاق می افتد. برای مثال فرد در مکانی قرار می گیرد، فکر می کند و حتی مطمئن است که آن جا بوده است. همین طور در مورد زمان و تصویر همین موضوع مطرح است. افراد معمولا در این موقعیت ها هیجان زده شده و احساس می کنند دارای قدرت های مافوق بشر هستند، که باعث جذاب تر شدن این پدیده برای افراد می شود.

 

دژاوو بیشتر در چه موقعیت هایی اتفاق می افتد؟

آشناپنداری برای همه اتفاق نمی افتد اما برای برخی ممکن است تبدیل به یک عادت شود. طبق مشاهدات افراد در شرایط زیر بیشتر دچار دژاوو می شوند.

استرس

استرس عامل تشدید کننده آشنا پنداری می باشد. فردی که دچار فشارهای روانی مکرر، استرس و تنش روانی و... باشد احتمال بروز دژاوو در او بالا می رود. برای کاهش این پدیده بهتر است به دنبال درمان استرس و اضطراب خود باشید.

سفر

افرادی که دائم در حال سفر هستند، مانند توریست ها، تاجرین، خلبان ها و ... با احتمال بیشتری دچار آشناپنداری می شوند. شاید این اتفاق به این خاطر باشد که این افراد در محیط های مختلف بیشتر قرار می گیرند و شباهت موقعیت ها باعث می شود احساس کنند که قبلا در آن جا بوده اند.

تحصیل

افرادی که دارای تحصیلات بالاتری نسبت به بقیه هستند، احتمالا بیش از افراد دیگر مبتلا به آشناپنداری می شوند. همچنین افرادی که سطح اجتماعی آن ها بالاتر از دیگر افراد جامعه است، بیشتر دچار این پدیده می شوند.

 

فرضیه هایی برای توجیه دژاوو

تا به حال علت واقعی دژاوو مشخص نشده است، اما شاید بیش از 40 فرضیه برای توجیه این پدیده مطرح شده است که در ادامه به برخی از جالب ترین و محتمل ترین آن ها اشاره می کنیم:

جهان موازی

یکی از فرضیه هایی که در این مورد مطرح است فرضیه جهان موازی است. این فرضیه بیان می کند که آدم ها در جهانی موازی قبل از این در حال زندگی و تجربه همین وقایع می باشند و در گذشته نیز همین تجربه ها را داشتند.

محرک های محیطی

فرضیه دیگر این است که محرک های محیطی ایجاد کننده این مسئله در فرد می باشد. مثل بوی بخصوص یک محیط با ویژگی های خاص، یا یک تصویر خاص که ایجاد کننده آن است. اما این فرضیه زمانی که فرد در یک محیط فاقد محرک قرار گرفته و باز دچار آشنا پنداری می شود، به طور کامل نمی توان به این فرض اعتماد کرد.

کدبندی مغز

طبق این فرضیه زمانی که مغزتان در تلاش است و می خواهد رویدادهای جدید را کدبندی و دسته بندی کند تا راحت تر به حافظه بلند مدت انتقال یابد. گاها در این میان به دلیل دائمی بودن این فرایند انتقال، مغز به اشتباه فرض می کند که این اتفاق را در گذشته تجربه کرده است. در حالی که واقعیت ندارد.

بازشناسی مبتنی بر آشنایی

 بازشناسی مبتنی بر آشنایی که به دو شکل صورت می گیرد:

1- احساس آشنایی

2- تجدید خاطره

تجدید خاطره زمانی اتفاق می افتد که در گذشته یک اتفاقی رخ داده و آن را تجربه کرده اید. حال دوباره در آن موقعیت قرار می گیرید. اما بازشناسی بر اساس احساس آشنایی متفاوت است. زمانی که ما با یک پدیده روبرو می شوید که آن را می شناسید، اما نمی دانید در گذشته در چه وضعیت و چه شرایطی، کجا و چگونه با آن روبرو شده اید و هر چقدر درباره جزئیات آن رخداد فکر می کنید، کمتر به نتیجه می رسید. در هر صورت تئوری بازشناسی براساس آشنایی با بهره گیری از تست های روان شناسی تایید شده است. اما اینکه پدیده آشناپنداری با آن مرتبط باشد، کاملا مشخص نیست.

رویاهای آگاهی دهنده

فرضیه رویاهای آگاهی دهنده مدعی این مسئله است که آدم ها قبل از وقوع امری آنرا در خواب می بینند. مخصوصا برخی از وقاع خاص یا تلخی که اتفاق می افتد. به طور مثال ممکن است شما صحنه ای از یک مسیر ناآشنا را در خواب دیده باشید. زمانی که در آن قرار می گیرید، احساس کنید که آن جاده را دیده اید و آن را در ذهن خود مرور کنید. این به علت رویای پیش آگاهانه است که برای شما اتفاق می افتد. برای اطلاع از شیوه های به یاد ماندن رویا کلیک کنید.

ناخودآگاه نیمه کاره

فرضیه بعدی برای توجیه علت آشنا پنداری بازشناسی درک وقایعی است که در ناخودآگاه شما نشات گرفته است. اما این محرک در ضمیر ناخودآگاه راه پیدا نکرده و شکل گیری نیمه کاره در ناخودآگاه داشته است. این تئوری می تواند یکی از علت های پدیده آشنا پنداری باشد.

تناسخ روح

تناسخ روح مدعی است که روح انسان قبل از تولد جسمی که در حال حاضر موجود است، در بدن شخص دیگری بوده است. اما باور این مسئله به این معنا است که قبول کنید هیچ خاطره ای از زندگی قبلی خود ندارید. تناسخ گرایان بر این باورند که اگر تجربه ای آشنا از قبیل بو، تصویر و یا مکان و موقعیتی در نظرشان آشنا بود مربوط به زندگی پیشین آنها می شود. در کل این تئوری یک تئوری اعتقادی است و به همین علت از نظر علمی نمی توان به اثبات آن دست پیدا کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه  پدیده دژاوو یا آشناپنداری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید. 

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع :  تعریف و علت دژاوو یا آشناپنداری

  • ۹۷/۱۰/۱۲
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی