هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

افسردگی مادر رابطه مادر با کودک را تحت تاثیر قرار می دهد، به دلیل غم فراوان و رنج حاصل از افسردگی، مادر نمی تواند تعامل مثبتی با فرزند خود داشته باشد. کودک به دلیل افسردگی مادر همیشه مورد غفلت واقع می شود و  هر زمان با اشتیاق به سمت مادر می دود با بی حوصلگی پس زده می شود؛ پس مجبور است در تنهایی خود آرام بازی کند، چون مادر انرژی کافی ندارد تا با او بازی کند و هر موقع صدای شیطنت کودک را می شنود از او می خواهد آرام باشد. مادر افسردهگذشته و حال کودک را به گونه ای غمگین و تاریک رقم می زند به گونه ای که آینده او هم تحت تاثیر قرار می گیرد. در این مقاله به بررسی تاثیری که افسردگی مادر در دوران کودکی فرد و زندگی بعدی او می گذارد می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی مادر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

میراث مادر افسرده از گذشته خود

هر زنی براساس یک الگو از مادر درونی، فرزندش را بزرگ می کند که از طریق همانند سازی با مادرش آن را به دست می آورد. اگر مادرتان در کودکی از مادر خود محبتی ندیده باشد؛ برایش سخت است عشقش را به شما نشان دهد. تنهایی در کودکی تنها همدم او و یا شاید یک عروسک بوده است، احتمالا همین عروسک هم توسط والدین او پس از مدتی دور انداخته شده. عدم دریافت محبت از پدر نیز می تواند باعث احساس طرد، دوست داشتنی نبودن و پوچی از درون شود.

 

دوران کودکی با مادری افسرده

مادر افسرده رفتارها و شیطنت های کودک را که متناسب با هنجارهای رشدی او است به طور اغراق آمیزی منفی ارزیابی می کند. این مادران به خصوص برای پسران خود، برچسب بیش فعالی، سرپیچی و پرخاشگری می زنند و به دلیل بیماری خود، قادر به تشخیص مشکلات روحی کودک خود نیستند و فکر می کنند گوشه گیری کودک طبیعی است.

شاید به خاطر بیاورید زمانی که با علاقه سمت مادر خود می رفتید و می خواستید با او صحبت کنید یا اتفاقات مدرسه را برای او تعریف کنید، او زیاد علاقه ای به شنیدن حرف های شما نداشته؛ پس به مرور زمان این گفتگوها و تعامل ها کمتر شد و به تدریج به سمت درون گرایی سوق پیدا کردید. از طرفی ممکن است ترس و اضطراب، به دلیل احساس عدم امنیت نسبت به دنیا و عدم اعتماد به دیگران که تحت تاثیر افسردگی مادر و عدم پاسخگویی مناسب به نیازهایتان بوده، در شما شکل گرفته باشد.

 

مادر افسرده و آینده کودک

مادر افسرده نمی تواند با فرزندش دلبستگی ایمن ایجاد کند. احساس بیگانگی بین مادر و فرزند همیشه حس می شود. هر چه افسردگی مادر شدیدتر باشد و تعداد عوامل استرس زا در زندگی او بیشتر باشد یا از حمایت اجتماعی کمتری برخوردار باشد شرایط بدتر است و تاثیر منفی که بر کودک می گذارد به مراتب بیشتر است:

بروز اختلالات روانی

کودک ممکن است حالات افسردگی مادر را تقلید کند و به مرور یاد بگیرد مثل او رفتار کند. از آن جا که مولفه های لذت جویی و ابراز هیجان را در محیط خانه دریافت نمی کند، پس کمتر شادی می کند. مادر افسرده نسبت به رفتارهای کودک خود واکنش شدیدتری نشان می دهند و تربیت او فاقد روش های تشویق کودک است. تمام این ها به نافرمانی و پرخاشگری، اضطراب و افسردگی در کودک دامن می زند، همچنین این کودکان در بزرگسالی نیز سطوح پایینی از همدلی را نسبت به درد و رنج دیگران نشان دهند.

روابط اجتماعی آشفته

افسردگی مادر، در روابط اجتماعی و خلقیات کودک در بزرگسالی، تاثیر منفی زیادی می گذارد. به خاطر افسردگی مادرتان، نتوانستید ارتباط و تعامل مثبتی با او داشته باشید، پس ممکن است این ذهنیت در شما ریشه گرفته باشد که فردی مزاحم هستید که دوست داشتنی نبوده و لیاقت دوست داشته شدن هم ندارید. پس به تدریج به سمت انزوا کشیده می شوید، مهارت های ارتباطی و تعامل با دیگران به درستی شکل نمی گیرد و عزت نفس تان را از دست می دهید، اعتماد کردن به دیگران برایتان سخت می شود. ادامه این روند باعث گوشه گیری بیشتر در شما می شود. 

اختلال شخصیت وابسته

همان طور که توضیح دادیم مادر افسرده، حس طرد شدگی و تنهایی را در کودک تداعی می کند. پس اگر مادرتان افسرده باشد ممکن است فردی وابسته شوید که به هر قیمتی شده نمی خواهید محبت دیگران به خصوص افراد خاص زندگی تان را از دست بدهید؛ پس خودتان را نادیده می گیرید تا دیگران را راضی نگه دارید. از طرفی چون در زندگی نادیده گرفته شدید نمی توانید خودتان را دوست داشته باشید یا به خودتان عشق بورزید. شاید از نظر دیگران یک فرد آرام و مهربان هستید ولی خودتان در درون احساس بدبختی و درماندگی می کنید. برای اطلاع از نشانه های شخصیت وابسته کلیک کنید.

 

ادامه یافتن چرخه معیوب یا شکستن آن؟

قبل از اقدام به بارداری تکلیف خودتان را مشخص کنید. با چه هدفی می خواهید صاحب فرزند شوید. آیا می خواهید رفع تکلیف کنید و صرفا وظیفه خودتان را به عنوان همسر انجام دهید یا واقعا دوست دارید تجربه مادر بودن را تجربه کنید. اگر مادری افسرده داشتید؛ ممکن است دو دیدگاه متفاوت نسبت به بچه دار شدن در ذهنتان ایجاد شود:

احساس خلا عمیق

ممکن است عطش شدیدی برای مادر شدن داشته باشید تا بدین طریق بتوانید تمام تنهایی ها، محبت ندیدن ها و کم و کاستی هایی که در کودکی داشتید، برای فرزندتان به گونه ای افراطی جبران کنید. البته توجه داشته باشید که این نگرش، ممکن است آسیب هایی برای کودکتان داشته باشد و کودکی نازپروده که توانایی پذیرش مسئولیت ندارد و از توانایی های حل مسئله پایین برخوردار است تربیت کنید. پس پیش از بچه دار شدن بهتر است با شیوه های فرزندپروری مناسب آشنا شوید.

ترس از مادر شدن

زخم های روحی نیاز به التیام و درمان دارند، گذشت زمان موجب بهبودی زخم هایتان نمی شود، فقط باعث می شود به دردی کهنه و قدیمی تبدیل شوند. شاید اصلا علاقه ای به مادر شدن نداشته باشید. اگر محرومیت های دوران کودکی باعث افسردگی تان شود مسلما زندگی برای خودتان تیره و تار است و از زندگی لذت نمی برید چه برسد به اینکه بخواهید نوزادی را به دنیای تاریک خود وارد کنید. ترس از مادر شدن همیشه در وجودتان بوده چون حس مثبتی به کلمه مادر ندارید. شاید چون عشقی دریافت نکردید الان هم نمی توانید این عشق را به کس دیگری بدهید؛ پس تکالیف بچه داری برایتان لذت بخش نخواهد بود.

 

سرگردان، در دریای متلاطم زندگی

فردی که از کودکی نادیده گرفته شده است، فکر می کند که محبت دیگران نیز ساختگی است چون اعتمادی به آن ها ندارد. پس به فردی خشک و انعطاف ناپذیر تبدیل می شود که هیچ چیز و هیچ کس نمی تواند او را واقعا شاد کند. شاید اگر از شما بپرسند چه چیز در دنیا واقعا شما را خوشحال می کند جوابی برای آن نداشته باشید یا نسبت به همه چیز بی خیال باشید. شاید زنده باشید ولی در واقع زندگی نمی کنید. شما نیز خودتان را مورد بی مهری قرار می دهید و از خودتان مراقبت نمی کنید و جز دست و پا زدن های بی هدف، هیچ تلاشی برای نجات خود نمی کنید.

 

الان چه باید کرد؟

اگر تجربه کودکی تان با مادری افسرده رقم خورده است، اکنون می تواند زمان مناسبی برای تغییر باشد. گذشته خودتان را نمی توانید تغییر دهید ولی می توانید تاثیر آن را در زندگی امروزتان کم کنید و آینده ای زیباتر را تجربه کنید. به خودتان عشق بورزید و درجهت بهبود سبک زندگی خود قدم بردارید. قبل از اقدام به بارداری برای درمان خود اقدام کنید و خودتان را از لذت مادر شدن محروم نکنید. صحبت با یک روانشناس به شما کمک می کند تا بتوانید گره های ذهنیتان را که از کودکی با شما همراه بوده اند را باز کنید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه افسردگی مادر می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع : افسردگی مادر | تاثیر مادر افسرده بر خانواده

  • ۹۷/۱۰/۳۰
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی