هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

تقویت حافظه بلندمدت

تقویت حافظه بلند مدت یکی از راه های یادگیری و حفظ اطلاعات می باشد. با تقویت حافظه بلند مدت و کوتاه مدت می توانید از بروز اختلالات حافظه جلوگیری کنید. حافظه بخشی از ماهیچه های مغز می باشد که نیاز به تقویت دارد. هر چه از آن بیشتر استفاده شود، قدرت و توان آن نیز بیشتر می شود. بسیاری از روش هایی که برای درمان فراموشی استفاده می شود، در واقع با ورزش مغز، حافظه فرد را تقویت می کنند. در ادامه به شرح تکنیک هایی برای تقویت حافظه بلند مدت می پردازیم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تقویت حافظه بلند مدت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : تقویت حافظه بلندمدت

حافظه بلند مدت چیست و چگونه کار می کند؟

حافظه بلند مدت، بخشی از حافظه است که وظیفه نگهداری اطلاعات و خاطرات را دارد. به نوعی انبار مغز محسوب شده و اگر این انبار محدود باشد، به آن رسیدگی نشود و منظم نباشد، پیدا کردن خاطره یا اطلاعات مشخص برای شما سخت خواهد بود.

اطلاعات، توسط حواس پنجگانه انسان وارد حافظه کوتاه مدت می شود. حافظه کوتاه مدت ظرفیتی محدود دارد و در صورتی که مطالب مرور نشوند، به سرعت از آن خارج خواهند شد. تمرکز و توجه، تمرین، تکرار و ثبت مطالبی که در حافظه کوتاه مدت قرار دارند، کمک می کند تا مطالب به حافظه بلند مدت منتقل شده و از طریق کدگذاری های مغزی، هر زمان که به آنها نیاز بود دوباره یادآوری شوند. برای اطلاع از راه های تقویت حافظه کوتاه مدتکلیک کنید.

 

راه های تقویت حافظه بلند مدت

تقویت حافظه بلند مدت با استفاده از روش هایی که به شما خواهیم گفت، ساده تر از چیزی است که فکر خواهید کرد. با یک سری تکنیک های ساده و بهبود سبک زندگی یا لایف استایل خود، می توانید به این هدف رسیده و در انبار بزرگ ذهنتان، به راحتی به اطلاعات مورد نظرتان برسید.

1- حفظ کردن مفید اطلاعات

اولین کاری که باید برای تقویت حافظه بلند مدت انجام دهید این است که بتوانید اطلاعات را به شکل درست در ذهن خود کدگذاری کنید.

- مهم ترین بخش تقویت حافظه بلند مدت، تمرکز شدید بر اطلاعات ورودی است. هر چه تمایل بیشتری به یادگیری داشته باشید، بیشتر موضوعی را به یاد می سپارد. بنابراین هنگام یادگیری فقط روی آن کار تمرکز کرده و با خاموش کردن موبایل، تلویزیون و هر چیزی که حواس شما را درگیر می کند به حافظه خود کمک کنید.

- بعد از یادگرفتن چیز جدید، استراحت کنید تا در ذهن شما بنشیند. انجام کارهای دیگر باعث می شود تا روند ساخت اطلاعات جدید در ذهنتان به مشکل بخورد.

- اطلاعات را قبل از خواب مرور کنید. این کار یادآوری را برای حافظه بلند مدت آسان تر کرده و اطلاعات را بهتر حفظ می کند.

- اطلاعات ورودی را دسته بندی کنید تا یادآوری آسان تر شود. چیزی شبیه فروشگاه ها و هایپر مارکت های بزرگ.

2- از ابزار حافظه استفاده کنید

- باید سعی کنید بین اطلاعات جدید و قدیم پل ارتباطی بزنید و اشتراکات آنها را پیدا کنید. این کار هم اطلاعات قدیم را مستحکم تر کرده و هم خاطرات جدید را شکل می دهد. از هر چیزی که با آن آشنا می شوید یک تصویر ذهنی بسازید و برای آن کد خاصی شکل دهید.

- هنگام یادگیری مطلب جدید، تمام حواس خود را درگیر کنید. در کلاس درس، علاوه بر بینایی و شنوایی، حس بویایی، لامسه و چشایی خود را نیز بکار بگیرید تا ورودی های بیشتری داشته باشید.

- از اطلاعات یک خلاصه تهیه کنید.

- اطلاعات جدید را به محض یادگیری با خود تکرار کنید. ممکن است کمی خسته کننده باشد ولی بسیار بهتر در حافظه شما جای خواهد گرفت. این همان نکته ایست که در آموزش و پرورش با عنوان مطالعه هر درس در همان روز از آن یاد می شود.

- اطلاعاتی که می خواهید به خاطر بسپارید را به دیگران یاد بدهید. تدریس می تواند به شما کمک کند تا چیزها را راحت تر به خاطر سپرده و بهتر به یاد بیاورید. یک نفر را پیدا کنید و اطلاعات جدید خود را به خورد او دهید. شاید مقاومت کند، اما شما نیز مبارزه کنید!!!

- پس از یادگیری موضوع جدید خود را تست کنید. خواندن دوباره اطلاعات کافی نیست و شما باید یادآوری آن اطلاعات را نیز امتحان کرده تا ارتباطات در مغزتان تقویت شود.

- با استفاده از تداعی معانی، سعی کنید اطلاعات از دست رفته خود را بازیابی کنید. سعی کنید با ارتباط دادن تکه های پازل و کدهای مختلف، آن خاطره را به یاد بیاورید.

3- سلامت جسمی و روحی و سبک زندگی سالم

تغذیه سالم، توجه به سلامت جسمی، ورزش و تقویت وضعیت روحی و روانی، بسیار به تقویت حافظه شما کمک می کند.

- خوردن غذاهایی که سلامت قلب شما را تضمین می کند باعث بهبود عملکرد حافظه بلند مدت شما می شود. حفظ سلامت سیستم گردش خون (قلب) ضروری است.

- میوه و سبزی تازه، توت فرنگی، زغال اخته و سبزیجات برگدار. چربی های غیر اشباع مثل روغن زیتون یا کنجد، مصرف زیاد امگا 3 که در ماهی، میگو و سویا فراوان است. همچنین لوبیا قرمز نیز می تواند کمک کننده باشد.

- ورزش روزمره و ایروبیک، ضربان قلب را بالا برده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.

- کاهش استرس، مغز شما را فعال تر از همیشه نگه داشته و سلامت جسمی شما را نیز تضمین می کند.

- بیشتر بخوابید. با افزایش سن، علمکرد مغز شما کاهش پیدا می کند اما اگر به اندازه کافی استراحت کنید می توانید حافظه بلند مدت خود را از گزند آسیب در امان بدارید.

- فعالیت اجتماعی خود را افزایش دهید و حتما زمانی را برای بودن با دوستان و جمع ها بگذرانید. تحقیقات نشان داده که تنهایی می تواند به حافظه بلند مدت آسیب برساند.

- مغز خود را از نظر ذهنی فعال نگه دارید. چیزهای جدید یاد بگیرید. مطالعه کنید و بازی های علمی مثل جدول حل کردن را زیاد انجام دهید. مطالعه به شما در افزایش دایره واژگان و اطلاعات کمک کرده و یادآوری را برای شما آسان تر میکند.

 

تفاوت حواس پرتی، نقص حافظه و عدم تمرکز

بیشتر مردم، حواس پرتی را با نداشتن تمرکز و حافظه ضعیف یکی می دانند. در صورتی که حواس پرتی، صرفا یک مشکل عادی است که به دلیل نداشتن تمرکز و توجه به زمان حال و کاری که انجام می دهید اتفاق می افتد. برای بهبود تمرکز تنها حذف محرک هایی که حواس شما را پرت می کند، لازم می باشد. برای مطالعه بیشتر درباره راه های افزایش تمرکز کلیک کنید.

در صورتی که شما نقص مادرزادی و جسمی در حافظه و اندام متصل به حافظه نداشته باشید، حافظه شما فقط به دلیل راکد و ساکن ماندن ممکن است به خوبی کار نکند. داشتن حافظه خوب یک مهارت است و همه می توانند با تمرین از آن بهره مند شوند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه تقویت حافظه بلند مدت می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.


منبع : تقویت حافظه بلندمدت

  • ۹۸/۰۲/۰۱
  • هنر زندگی

تقویت حافظه بلندمدت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی