هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

احساسات همیشه همراه شماست و نشان دهنده حالات درونی تان می باشد. شناخت احساسات به شما کمک می کند تا به یک نوع خودشناسی برسید. مواجه با موقعیت ها و افراد مختلف احساسات متفاوتی را در شما ایجاد می کند. گاهی از دیدن یک دوست خوشحال می شوید و گاهی از دیدن یک سگ می ترسید. احساسات، هرکدام تاثیری در مغز شما می گذارند و ساختار شیمیایی مغز را بر اساس نیاز بدن در آن موقعیت شکل می دهند.شناخت احساسات برای هر کس تجربه ای منحصر به فرد می باشد، حتی شدت و میزان احساسات بر اساس ساختار ژنتیک و شخصیت هر فردی متفاوت است. در این مطلب، به طور کوتاه چند روش برای شناخت احساسات و راه های شناخت احساسات اصلی را ذکر کرده ایم.

 

برای دریافت مشاوره روانشناسی می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : احساسات | انواع و نحوه تشخیص احساسات

احساسات و انواع آن

در دسته بندی و شناخت احساسات اصیل منابع متفاوتی وجود دارد. هشت احساس پایه که محققین هیجان و متخصصین روان شناس بر آنها اتفاق نظر دارند:

عصبانیت، ترس، انزجار، غم، حیرت،شادی، احساس گناه و شرم

این احساسات ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. حالات چهره، تغییرات فیزیولوژیکی و رفتارهای مرتبط  هر کدام از این احساسات منحصر به خود احساس است. سایر احساسات بیشتر با ذهن و شناخت همراه هستند و شاخص زیست شناختی خاصی ندارند.

بی حس بودن

وقتی نمی‌دانیم چه احساسی داریم از خودمان دور می‌شویم و در روابطمان، صمیمیت را از دست می‌دهیم. با گذشت زمان نادیده گرفتن احساساتمان را اطرافیانمان در رابطه متوجه می‌شوند و این موضوع همیشه دوری به بار می‌آورد.

وقتی که احساساتمان را نادیده می‌گیریم رفتارهای ناکارآمد را در پیش می‌گیریم و سازگاریمان با محیط و اطرافیان لطمه خواهد خورد. افرادی که نمی‌دانند چه احساسی دارند نمی‌دانند چه می‌خواهند.

شناخت احساسات

با آگاهی از احساسمان می‌توانیم آنها را ادراک و تجربه کنیم؛ در آنها تامل کنیم، ابرازشان کنیم و به سمت رفتار و ارتباطات سالم‌تر برویم. برای دست یابی به شناخت احساس لازم است تغییرات فیزیولوژیکی که در بدنمان اتفاق میافتد را بشناسیم تجربه کنیم. مهم است که هنگام بروز احساس آنها را سرکوب نکنیم و به صورت اصیل هر آنچه در ما می‌گذرد را تحمل کنیم.

 

گام اول شناخت طبیعت احساسات

برای اینکه بتوانید احساسات خود را بشناسید، باید طبیعت، خواستگاه و ریشه های آن ها را درک کنید. برای اینکار، 6 مرحله وجود دارد که به طور مختصر برای شما بیان می کنیم:

1 – درک منشا و مبدا احساسات

احساسات، پاسخ های برنامه ریزی شده ایست که در طی تکامل بشر شکل گرفته اند. مانند اینکه در چه شرایطی باید بترسید تا بدن آماده استفاده از بالاترین توان خود برای دفاع از جانش شود. احساسات به بقای انسان و همزیستی با محیطش نیز موثر بوده است. احساسات مثبت مشترک میان انسان ها باعث نزدیک شدن آن ها به یکدیگر و انجام کارهای فوق العاده می شود.

2 – احساسات اولیه را بشناسید

اغلب روانشناسان مجموعه از احساسات را هیجانات و احساسات اساسی انسان ها می دانند که باقی احساسات بر اساس آن ها می باشند. این احساسات اصلی شامل خشم، نفرت، ترس، شادی، غم و تعجب می باشند. احساساتی مثل غرور، شرم، عشق و اضطراب نیز طبق دیدگاه های جدید در زیر دسته احساسات اصلی قرار دارند.

3 – نقش و اهمیت هر احساس را بشناسید

هر احساسی برای بقا، رشد و تصمیم گیری بسیار مهم می باشد. همه احساسات، حتی احساسات منفی به شما برای پیشرفت و حرکت کمک می کنند. مثلا فرض کنید یک روز هیچ احساس اضطراب و خجالت و غروری نداشته باشید؛ به همه چیز بی اهمیت هستید و همه چیز را از دست خواهید داد.

4 – شناخت چگونگی تاثیر احساسات بر تصمیمات

احساسات، ارزش و اهمیت اطلاعات را تعیین می کنند و در تغییر جهت تصمیم گیری فرد می توانند موثر و مهم باشند. شناخت نادرست از خود و خواسته هایی که فرد آن ها را ارزش می داند، منجر به تصمیم گیری های اشتباه می شود. با شناسایی خطاهای شناختی و نگاهی به درون خود می توانید به احساسات تان نیز به درستی پی ببرید. 

5 _ احساسات می توانند اختلال ایجاد کنند

همانطور که مشکلی در اعضای بدن مثل چشم یا کلیه ها را احساس می کنید، احساسات شما نیز می تواند باعث اختلال شوند. برخی از اختلالاتی که احساسات شما را مختل می کنند عبارتند از:

_ افسردگی که شامل احساسات طولانی غم و بی علاقگی است.

اختلالات اضطرابی که شامل نگرانی های طولانی مدت و بیش از حد در مورد وقایع روزمره است.

_ طیف اسکیزوفرنی که با فقدان احساسات یا خلق تحریک پذیر و افسرده همراه است.

_ شیدایی که در اختلال دو قطبی اتفاق می افتد، شامل دوره طولانی مدت خلق و خوی غیر طبیعی و بیش از حد بالا می باشد.

6 – احساسات خود را ثبت کنید

هر زمانی که احساسی را تجربه کردید، آن ها را یادداشت کرده و حالاتی که برایتان اتفاق افتاده را شرح دهید. این گونه آگاهی بیشتری از نوع احساس، محرک های ایجاد کننده آن و واکنش های بدنتان به دست می آورید. شاید در نگاه اول ساده به نظر بیاید، اما وقتی اینکار را انجام دهید، متوجه پیچیده بودن احساسات و واکنش های بدن خود می شوید.

 

یاد بگیرید که چه احساسی دارید

مردم در حالات مختلف احساسات مختلفی را گزارش می دهند در حالی که تمایز آن ها را نمیدانند. باید بدانید که تمایز احساسات در چیست و تفاوت عصبانیت با ناراحتی و بهت با خوشحالی چه  می باشد. در ادامه به شما خواهیم گفت که هر احساس چگونه بر شما تاثیر می گذارد:

احساس خشم

احساس خشم زمانی به سراغ شما می آید که احساس کنید شرایط و یا چیزی آن گونه که باید نیست. تجربه جسمی خشم در پشت کمر بین تیغه های شانه رو به بالا، در پشت گردن و در اطراف دو طرف فک احساس می شود. احساس گرما، تنش، درد و فشار نیز از دیگر حس هایی است که در زمان خشم تجربه می کنید.

احساس نفرت

احساس نفرت واکنش نسبت به محرک های زننده است. چیزهایی که ممکن است شما را بیمار کنند و شما برای محافظت از روح و جسم خود از آنها بیزار می شوید. اتفاقاتی مثل سوءاستفاده جنسی نیز می تواند شامل این تجربه ها باشد. نفرت در درجه اول در معده، سینه و سر خود را نشان می دهد.

احساس ترس

احساس ترس در پاسخ به تهدیداتی است که به شما کمک می کند تا از آن اجتناب کرده و خود را نجات دهید، در مواجهه بعدی نیز از آن محرک ها ترسیده و احتیاط خواهید کرد. ترس یکی از پیشرفته ترین و تکامل یافته ترین احساسات آدمی است. ترس اغلب در نیمه بالای بدن و یا پاها حس می شود. تپش قلب، تنفس سریع و بالارفتن متابولیسم، ویژگی های ترس است و باعث می شود بتوانید در موقعیت های خطرناک با انرژی بیشتری از خود محافظت کنید.

احساس شادی

خوشحالی در پاسخ به چیزهایی است که اغلب پیام هایی از بقا، شکوفایی و موفقیت دارد. رابطه جنسی، داشتن فرزند، موفقیت در اهداف، مورد تقدیر واقع شدن و... برخی از موقعیت های شادی آفرین می باشد. احساس گرما، احساس رضایت، امنیت و بودن در یک زندگی خوب ویژگی های حس خوشحالی است.

احساس غم

احساس غم در پاسخ به ضرر و زیانی است که برای شما اهمیت دارد. یک احساس دردناک برای جلوگیری از خسارات در آینده یا قدردانی از چیزهای از دست رفته می باشد. احساس غم معمولا در سینه شروع شده و از طریق گلو به سمت بالا حرکت می کند. چیزی که بغض می نامید و حس میکنید در حال خفه کردن شماست، سپس به اشک ختم شده و کمی تخلیه می شوید. پس در زمان غم به خودتان اجازه دهید که گریه کنید. گریه کامل به شما در بازیابی انرژی و تسکین غم کمک مهمی خواهد کرد.

احساس بهت و تعجب

احساس بهت و تعجب زمانی اتفاق می افتد که با رویدادی غیر منتظره رو به رو می شوید. بهت و تعجب یک حس متفاوتی در مقایسه با دیگر احساسات می باشد که نسبت به مثبت و منفی بودن آن رویداد خنثی هستید. تعجب، شگفتی یا سورپرایز، به شما در توجه مجدد به چیزهای غیر منتظره جدید کمک می کند. در درجه اول در سر و سینه احساس می شود و ممکن است کمی شما را تکان دهد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه شناخت احساسات می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.


منبع : احساسات | انواع و نحوه تشخیص احساسات

  • ۹۸/۰۲/۰۳
  • هنر زندگی

احساسات

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی