هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

خانواده های ترکیبی یا ناتنی چه تفاوتی با خانواده معمولی دارند؟خانواده‌های ترکیبی از پدر و یا مادری ناتنی تشکیل می‌شوند. در چنین خانواده‌هایی تمام اعضای خانواده با چالش‌ها و مشکلاتی مواجه می‌شوند که نیاز به بررسی و شناسایی دارند تا بتوانید به راحتی برای آن‌ها راه‌حل‌هایی پیدا کنید و به سمت ایجاد خانواده‌ سالم حرکت کنید. در چنین خانواده‌هایی ممکن است کودکان ضربه روحی فراوانی بخورند؛ به همین دلیل پدر و مادر باید توجهات کافی نسبت به آنها داشته باشند. البته نباید محبت و توجه والدین به گونه ای باشد که کودک موقعیت‌اش سو استفاده کند. علاوه بر تمام مشکلات خانواده های ترکیبی مزیت‌هایی را نیز دارا هستند که در ادامه به آنها پرداخته‌ایم. برای کسب آگاهی بیشتر از مشکلات خانواده‌های ترکیبی با ما همراه باشید. برای مشورت در این زمینه می‌توانید از مشاوره خانواده کمک بگیرید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده های ترکیبی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : خانواده های ترکیبی (ناتنی) چه مسائلی دارند؟

خانواده های ترکیبی (ناتنی) چگونه خانواده‌ای است؟

خانواده های ترکیبی یا ناتنی به خانواده‌هایی گفته می‌شود که در آنها یک یا چند نفر از اعضای خانواده، ناتنی هستند. مانند پدر، مادر و یا خواهر و برادر ناتنی. امروزه با افزایش آمار طلاق، آمار خانواده‌های ترکیبی (ناتنی) نیز افزایش یافته. زن و مردی که تجدید فراش می کنند ممکن است خانواده‌ای با اعضای ناتنی تشکیل دهند که  متشکل از فرزند همسر فعلی خود و فرزندانی از ازدواجی دیگر باشد. چنین خانواده‌هایی معمولا با چالش‌هایی در زندگی روبرو می‌شوند و ممکن است فرزندان نتوانند با یکدیگر و به ویژه با پدر یا مادر ناتنی سازگار شوند. برای ایجاد تعامل بهتر میان اعضای خانواده ترکیبی، بهتر است حتماً به مشاورخانواده باتجربه مراجعه نمایید.

 

مشکلاتی که در خانواده های ناتنی به وجود می‌آید

تربیت و کنار آمدن با فرزند همسر احتمالا بسیار مسئله ساز خواهد شد. از طرفی اغلب کودکان یا نوجوانان تا مدت ها نمی‌توانند با والد ناتنی خود سازگار شوند با آن‌ها بداخلاقی می کنند و او را عضوی اضافه در خانواده می‌پندارند. خیلی از آنها نسبت به پدر یا مادر واقعی خود کینه به دل می‌گیرند چرا که تصور می‌کنند شخص دیگری را به جای مادر یا پدرشان جایگزین کرده‌اند. در این زمان مشکلات و چالش‌های فرزندپروری سخت‌تر می‌شود. می‌توانید در این زمینه مقالۀ سبک های فرزندپروری را بخوانید. مهمترین مشکلی که خانواده های ترکیبی با آن دست و پنجه نرم می کنند تلاش برای ایجاد هماهنگی بین اعضای خانواده و تبدیل شدن به خانواده‌ای عادی است.

خانواده‌های ناتنی : مشکلات پیش روی زن و مرد 

رفتار والدین با فرزندان در خانواده‌های ترکیبی باید مطابق با اصولروانشناسی کودک باشد. خانواده‌ها و والدین با مشکلاتی همچون جانبداری، تعارضات، بروز مشکلات در  وظیفه‌شناسی و ... مواجه می شوند. والدین بین خواسته‌های همسر خود، فرزندان و حتی همسر قبلیشان گیر می افتند و دچار تناقض می شوند. حتی اگر والد ناتنی قدرت و اختیار لازم جهت تربیت فرزندان و ادارۀ امور خانه را داشته باشد فرزندان ممکن است این موضوع را نپذیرند و مقاومت کنند و بعد از مدتی سبب حس سرخوردگی و افسردگی در والد ناتنی شوند. هرگاه فرزندان دعوا، تنش و یا خلائی را بین والدین احساس کنند از این فرصتها سواستفاده می کنند تا در برابر والد ناتنی یا خواهر برادر ناتنی خود کسب قدرت کنند. مخصوصا اگر این مشکلات در رابطه با نظم و ترتیب یا قوانین و مقررات باشد.

خانواده های ترکیبی : مشکلات فرزندان

_ کودک ممکن است موقعیت خود را در خانواده از دست بدهد.

_ برخی از کودکان که به تنهایی عادت کرده اند، اما پس از اضافه شدن خواهر و برادر ناتنی مجبور می‌شوند اتاق خود را با آنها به اشتراک بگذارند؛ همین مسئله شروع مشکلات، دعواها و اختلافات را رقم می‌زند.

_ به اشتراک گذاشته شدن پدر یا مادر با دیگر بچه‌ها، از جمله چالش های فرزندان خانوادهای ترکیبی است.

_ بسیاری از خانواده‌ها با ورود اعضای جدید نقل مکان می‌کنند که این به معنای جدا شدن کودک از دوستان و مدرسه است. کودکان تغییرات را سخت می پذیرند.

 

امتیازات خانواده های ترکیبی

در این خانواده ها پدر و مادر از رابطۀ جدید خود رضایت بیشتری دارند و زندگی به محیط گرمتری تبدیل می‌شود. علاوه بر این اگر والد ناتنی مهربان و دلسوز باشد فرزندان کمتر کمبود مادر یا پدر واقعی خود را حس می‌کنند و مراقبان بیشتری در اختیار آنهاست. فرزندان دارای خواهر و برادر می‌شوند و همانطور که برخی کودکان حاضر نیستند کسی تنهایی آنها را برهم بزند، برخی کودکان تنها نیز از داشتن خواهر و برادر تازه ای که با او بازی کنند و تنهاییشان را پر کنند احساس لذت می کنند و برایشان خوشایند است. حتی داشتن خواهر و برادر جدید در روابط اجتماعی آنها در آینده تاثیر می گذارد.

 

برای کاهش مشکلات در خانواده های ترکیبی چه باید کرد؟

به یاد داشته باشید که به هر حال شما باید با کودکی که متعلق به همسرتان است به عنوان یک بزرگسال کنار بیایید. بنابراین بهتر است او را درک کنید. زیرا این کودک علاوه بر اینکه یکی از والدین خود را از دست داده، ناچار است شما را به عنوان مادر یا پدر خود بپذیرد. در خانواده های ترکیبی باید همه چیز حتی تعطیلات، ساعت خواب، کارهای روزمره و بسیاری مقررات با همکاری تمام اعضای خانواده و به ویژه فرزندان دوباره شکل بگیرند. برای اطلاع از قانونگذاری در خانواده می توانید از مقالۀ وضع قوانین در خانه بهره ببرید. فرزندان در زندگی خود نیاز به ثبات دارند. خانواده جدید باید این نیاز کودک را با دقت و توجه برطرف نماید. سعی کنید به جای در نظر گرفتن راه حل های کوتاه مدت به فکر راه حل های ریشه‌ای و بلندمدت بگردید.

دریافت کمک از یک مشاور متخصص در این زمینه نیز بسیار می تواند راه گشا باشد. قبل از اینکه خانوادۀ جدیدی تشکیل دهید برای حل مشکلات با یکدیگر گفتگو و همفکری کنید. خانواده های ترکیبی می توانند با شکیبایی و صرف وقت به خانواده‌ای عادی و موفق تبدیل شوند. فرزندان را جهت بروز دادن احساساتشان تشویق کنید. سعی کنید با کودکان ارتباط برقرار کنید اما نخواهید که این کار را به سرعت انجام دهید بلکه به آنها فرصت دهید تا با شما کنار بیایند. برای هر یک از کودکانتان تک به تک وقت بگذارید و به آنها نشان دهید که دوستشان دارید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه خانواده های ترکیبی می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره9092305265 تماس بگیرید.


منبع : خانواده های ترکیبی (ناتنی) چه مسائلی دارند؟

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی