هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

ترسیدن واکنشی به عوامل تهدید کننده‌ای است که نوزاد توانایی مقابله با آن را ندارد.ترسیدن نوزاد امری طبیعی است و به تدریج کاهش پیدا می‌کند، با این وجود والدین باید تلاش کنند هر آن چه که باعث ترس نوزاد می شود را از او دور کنند. جالب است بدانید یکی از عوارض ترساندن بیش از حد نوزاد بروز اختلالات روانی در بزرگسالی است، شدت این اختلالات ذهنی بستگی به میزان ترسیدن نوزاد دارد، بنابراین هرگز نباید برای سرگرمی با انجام دادن کارهایی مثل ایجاد صدای بلند، نوزاد را بترسانید زیرا عواقب ناگواری دارد. در ادامه در رابطه با علائم ترسیدن نوزاد، عواملی که باعث ایجاد ترس می‌شوند و راهکارهایی برای کاهش ترس در نوزاد اشاره می‌کنیم. برای اطلاعات کامل‌تر از خدمات مشاوره کودکاستفاده نمایید.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ترسیدن نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : ترسیدن نوزاد | چرا نوزادم دائم می ترسد؟

نشانه‌های ترسیدن نوزاد چیست؟

هنگامی که نوزاد می‌ترسد در بیشتر مواقع گریه می‌کند و رنگ صورتش می‌پرد یا کبود می‌شود. حتی ممکن است تنفس نوزاد ۳۰ الی ۴۵ ثانیه قطع شود و سپس تنفسش با یک بازدم بازمی‌گردد که در اینگونه مواقع مادر باید خونسردی خود را حفظ کند و صبر کند تا کودک به حالت طبیعی بازگردد. گرد شدن چشم، جمع کردن دست و پا، پریدن از خواب، ضعف، استفراغ، افزایش ضربان قلب و نگاه‌های غیرطبیعی از جمله علائمی هستند که در زمان ترس نوزاد بروز پیدا می‌کنند. 

در نظر داشته باشید که نوزادان دارای بازتاب هایی هستند که نشان دهنده سلامت آن هاست. بازتاب پلک زدن یکی از آن هاست که ممکن است با ترسیدن نوزاد اشتباه گرفته شود. برای اطلاع بیشتر درباره بازتاب پلک زدن کلیک کنید.

 

علت ترسیدن نوزاد

عوامل مختلفی وجود دارد که باعث ترسیدن نوزاد می‌شود و والدین نوزاد باید سعی کنند در صورت امکان شرایطی که باعث ترسیدن نوزاد می‌شود را از او دور کنند تا نوزاد کمتر بترسد. عواملی مثل صداهای ناگهانی و مهیب، قرار گرفتن نوزاد در ارتفاع، از دست دادن تعادل، ترس از اشیاء بزرگی که به سمت‌شان می‌آیند، قرار گرفتن در برابر غریبه‌ها، جدایی از مادر یا مراقب اصلی، قرار گرفتن در برابر تغییرات، صدای رعد و برق، بوی تند، نور زیاد، حرکت ناگهانی و حتی صدای گریه‌ی خود نوزاد نیز باعث بروز ترس در او می‌شود.

عوامل جسمانی مانند اختلال در غدد و ترشحات اضافی، تجربه وقایع استرس‌زا توسط مادر در دوران بارداری و ژنتیک از جمله عواملی هستند که باعث بروز ترس بیش از حد در نوزاد می‌شوند. البته این نکته را در نظر داشته باشید که ترسیدن یک پدیده‌ی آموختنی نیز هست و نوزاد به تدریج یاد می‌گیرد تا از وقایعی که مادرش و اطرافیانش می‌ترسند، بترسد و واکنش نشان دهد.

 

راهکارهای کاهش ترس در نوزاد

ترسیدن نوزاد امری طبیعی است و نیازی به نگرانی ندارد،‌ زیرا به تدریج با افزایش سن نوزادان کمتر می‌ترسند. البته دور کردن نوزاد از موقعیت‌هایی که باعث ترسیدن او می‌شود در کاهش ترس او تاثیر دارد. هم چنین ارائه‌ی الگوی شجاع برای نوزاد باعث کاهش ترس در نوزاد می‌شود. ترس در برخی از نوزادان به دلایل جسمانی مانند اختلالات غدد و ترشحات اضافی می‌باشد، به همین دلیل اگر فرزندتان واکنش های افراطی و غیرمعمول از خود نشان می دهد لازم است معاینه‌ی پزشکی انجام دهید.

هنگامی که نوزادتان می ترسد بسیار اهمیت دارد که  او را به حال خود رها نکنید و محیطی امن برای فرزند خود ایجاد کنید.  برای مثال در آغوشش بگیرید و با او ارتباط چشمی برقرار کنید. هم چنین بوسیدن آرام نوزاد می تواند در آرامش بخشیدن به او تاثیر بسزایی داشته باشد. در واقع با انجام این کارها  حس اعتماد را در نوزادتان تقویت می‌کنید و به این ترتیب او  به تدریج می آموزد که در موقعیت‌های ترس‌آور واکنش بهتری نشان می‌دهد.

برای مطالعه مقاله بوسیدن نوزاد کلیک کنید. 

 

ترسیدن نوزاد | کلام آخر 

البته این نکته را در نظر داشته باشید که همه‌ی ترس‌ها بد نیستند و گاهی ممکن است برای امنیت نوزاد مفید باشد، بنابراین والدین نباید حساسیت بیش از حد داشته باشند و بهتر است اجازه دهند کودک شرایط مختلف را تجربه کند. همچنین برای اینکه در برابر ترس نوزادان  بهترین واکنش را داشته باشید، توصیه می‌شود با روان شناس مشورت کنید تا بتوانید علت ترس‌های فرزندتان را ریشه یابی کنید و واکنش مناسبی در برابر ترس نوزادتان داشته باشید.

برای مراقبت بهتر از کودک در این شرایط توصیه می کنیم مقالات ما را با عنوان راه های آرامش دادن و آرام کردن نوزاد  و ماساژ نوزاد مطالعه نمایید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه ترسیدن نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسیحامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : ترسیدن نوزاد | چرا نوزادم دائم می ترسد؟

  • ۹۸/۰۶/۱۲
  • هنر زندگی

ترسیدن نوزاد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی