هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

زردی نوزاد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که در نوزادان دیده می شود و سلامت آن ها را با مشکل مواجه می کند. این بیماری دلایل متعددی مثل تخریب گلبول های قرمز خون و ناسازگاری خون مادر با جنین دارد. از نشانه های زردی نوزاد، زرد شدن قسمت های مختلف بدن است که پس از مشاهده باید آزمایش شود تا درجه آن مشخص شود. درمان این مسئله بسیار ساده است ولی باید توسط  پزشک متخصص انجام شود. در صورتی که زردی کنترل و درمان نشود مشکلات خطرناکی به وجود می آورد. در ادامه مقاله به بررسی دلایل، نشانه ها، درمان و عوارض زردی نوزادان می پردازیم. برای کسب اطلاعات در مورد نشانه های سلامت نوزاد کلیک کنید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه مراقبت از نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : زردی نوزاد | نشانه ها و راه درمان یرقان نوزاد

دلایل زردی نوزادان

از اصلی ترین دلایل زردی نوزاد این است که گلبول های قرمز خون تخریب شده و در نتیجه ماده ای رنگی به نام بیلی روبین به وجود می آید که بیشتر در چشم و پوست نوزاد جمع می شود. زردی نوزاد دلایل دیگری نیز دارد که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشد:

- نارس بودن نوزاد (برای مراقبت بهتر از نوزادان نارس کلیک کنید)

-  ناسازگار بودن خون مادر با خون جنین

-  زردی به دلیل ناکافی بودن شیر مادر

- اختلالات تیروئید

- مشکلات کبدی

- عفونت

- دیابت مادر

- زایمان به روش سزارین

- سابقه زردی در خانواده

 

درجه زردی نوزاد

اگر در 24 ساعت اول تولد، درجه زردی نوزاد 5 باشد خطرناک است و باید به پزشک مراجعه شود. ولی اگر درجه 5 در روزهای آینده بروز یابد، طبیعی است اما اگر به درجه 7 و 8 برسد بسیار خطرناک می باشد. اگر درجه زردی با وجود مراقبت ها به 13 تا 17 رسید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

 

زردی نوزاد از کدام قسمت های بدن شروع می شود؟

زردی نوزاد ابتدا از چشم ها و سر شروع می شود و سپس به قفسه سینه و شکم و پاها سرایت می کند. در صورتی که درجه زردی کودک بسیار بالا باشد، کف دست ها و زیر زانو ها نیز زرد می شود. پس زردی و درجه آن را می توانید از ترتیب زرد شدن قسمت های مختلف بدن تشخیص دهید. برای تشخیص دقیق درجه زردی باید روی نوزاد آزمایش انجام شود.

 

نشانه های زردی نوزاد

- زرد شدن پوست

- زرد شدن سفیدی چشم ها

- در حالت طبیعی ادراد نوزاد باید بی رنگ باشد، ولی اگر نوزاد زردی داشت، ادرار زرد و تیره می شود.

-  مدفوع بی رنگ

- شیر را بسیار ضعیف می مکد.

-  خسته به نظر می آید و بلند گریه می کند.

 

درمان زردی نوزاد

درمان زردی بستگی به درجه آن دارد و باید توسط پزشک تشخیص داده شود. به طور کلی دو راه برای درمان زردی نوزاد وجود دارد که عبارت اند از:

دستگاه فتوتراپی

در این درمان، نوزاد را داخل دستگاه های مخصوصی به نام دستگاه فتوتراپی قرار می دهند. اگر درجه زردی زیاد باشد، نوزاد باید در بیمارستان و تحت نظر پزشک داخل دستگاه قرار بگیرد، ولی اگر درجه زردی خطرناک نباشد، می توانید دستگاه را اجاره کنید و نوزاد را در خانه درمان کنید.

در صورتی که پزشک اجازه درمان خانگی داد، اصرار به نگه داشتن نوزاد در بیمارستان نداشته باشید، چرا که در این صورت کودک از عفونت های بیمارستانی دور است و هم به مادر نزدیک تر است این مسائل در درمان شدن زودتر او نقش بسزایی دارد. 

تعویض خون نوزاد

روش تعویض خون، آخرین مرحله درمانی است و تنها زمانی استفاده می شود که درجه زردی بسیار بالا و خطرناک باشد.

درمان های خانگی

برای درمان زردی نوزاد بهتر است حتما به پزشک مراجعه کنید. ولی با مشورت پزشک می توانید از برخی درمان های خانگی نیز استفاده کنید. درمان های خانگی زردی نوزاد عبارت است از:

- آب جوانه گندم: در صورتی که نوزاد با شیر مادر تغذیه می شود، بهتر است مادر آب جوانه گندم مصرف کند تا این مایع از طریق شیر، سموم بدن کودک را دفع کند.

- شیردهی منظم: نوزاد باید به طور مرتب تغذیه شود تا از این طریق سموم بدن او دفع شود و کارکرد کبد افزایش پیدا کند. ( برای آگاهی بیشتر از تاثیرات شیر مادر کلیک کنید)

- شیرخشت و ترنجبین: این ترکیب یکی از موثرترین و معروف ترین درمان های خانگی زردی نوزاد محسوب می شود ولی قبل از انجام این روش حتما با پزشک مشورت کنید.

- نور خورشید: با مشورت پرشک می توانید نوزاد را در معرض نور خورشید قرار دهید. ولی به مدت زمان آن دقت کنید چرا که ممکن است نوزاد دچار سوختگی شود.

- مواد مکمل: درصورتی که مادر امکان شیردهی ندارد و نوزاد با شیر خشک تغذیه می شود، با پزشک مشورت کنید تا مکمل هایی به همراه شیر خشک تجویز کند.

 

خطرات زردی نوزاد

در صورتی که درجه زردی کودک زیاد نباشد، جای نگرانی نیست و زردی خطری ندارد. ولی اگر درجه آن بالا باشد و کنترل نشود ممکن است بر روی سلول های مغز اثر بگذارد و عوارض متعددی مثل آسیب مغزی و فلج مغزی به وجود بیاورد.همچنین ممکن است زردی باعث شود که نوزاد شیر نخورد و در نتیجه دچار انقباض ع ضلات و اختلال در درک و تکلم و شنوایی بشود.
 

سخن آخر

ابتلای نوزاد به زردی چیز عجیبی نیست و برای اکثر نوزادها رخ می دهد، ولی باید کنترل و درمان شود. در صورتی که متوجه شدید نوزادتان زردی دارد؛ بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا او تصمیم بگیرد که نوزاد را چگونه باید درمان کنید. در صورتی که زردی کم باشد پزشک می تواند شما را راهنمایی کند تا با درمان های خانگی او را درمان کنید.
 

برای دریافت مشاوره در زمینه مراقبت از نوزاد می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : زردی نوزاد | نشانه ها و راه درمان یرقان نوزاد

  • ۹۸/۰۶/۲۹
  • هنر زندگی

زردی نوزاد

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی