هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

چقدر برای تربیت فرزند نوجوان خود وقت و انرژی صرف می‌کنید؟ نوجوانی دوره‌ای است که در آن شخصیت اجتماعی فرد شکل می‌گیرد و اغلب با چالش‌های گوناگونی از جمله هویت یابی مواجه می‌شود. افراد در این دوران به تدریج مستقل می‌شوند و از نظر جسمانی و روانی تغییراتی می‌کنند. نحوه برخورد والدین با فرزندان و شیوه‌ی تربیتی که برای آن‌ها به کار می‌گیرند در رشد شخصیت و اعتماد به نفس آن‌ها تأثیر بسیار زیادی دارد. به همین دلیل لازم است تا والدین اطلاعات خود را از این دوران بالا ببرند و با  درک عواطف و احساسات نوجوانان، آن‌‌ها را در مسیر موفقیت و پیشرفت یاری دهند. برای اطلاعات بیشتر در مورد دوران نوجوانی تا پایان مطلب همراه باشید.
 

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت نوجوان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

 

منبع : نوجوان | آنچه که در مورد نوجوان و نوجوانی باید بدانیم

نقش والدین در رابطه با نوجوانان

کیفیت حضور والدین در زندگی نوجوان بر تمام جنبه‌های زندگی آن‌ها تأثیر می‌گذارد. نوجوانی دوران حساسی است که انتخاب‌های مهم زندگی از جمله انتخاب رشته تحصیلی و مسیر زندگی در این دوران شکل می‌گیرد. والدین نقش اساسی در هدایت فرزندان و شکل گیری هویت آن‌ها دارند. بنابراین اهمیت به کارگیری اصول تربیتی در این دوران بیش از پیش حس می‌شود. در این زمینه می‌توانید مقاله تربیت فرزند را مطالعه کنید.

نوجوان که از کودکی خود خارج شده به دنبال کسب استقلال و کشف جایگاه و هویت خود می‌گردد. در این میان به دلیل بحران‌هایی که تجربه می‌کند ممکن است در ارتباط با والدین خود که سعی بر کنترل و مراقبت از او دارند دچار مشکل شود. والدین می‌توانند با رفتارها و واکنش‌های صحیح از بروز مشکلات و یا حل آن‌ها جلوگیری کنند. 

 

دو اصل اساسی در تربیت فرزند نوجوان

دوره‌ی نوجوانی از اهمیت بالایی برخوردار است و درصورتی که والدین فرزندان خود را به خوبی تربیت نکنند، موجب می‌شود تا اثرات آن تا بزرگسالی بر فرزندان باقی بماند و زندگی آن‌ها را با چالش‌های زیادی روبه‌رو کند. در ادامه به دو نکته مهم در تربیت نوجوانان اشاره کرده‌ایم:

نیاز به توجه در نوجوان

نوجوانان در این سن تمایل دارند تا مطرح شوند، به آن‌ها توجه شود و به استقلال برسند. بنابراین اگر والدین دائما خواسته‌های آنان را سرکوب کنند و به آن‌ها توجهی نکنند، باعث می‌شود تا فرزندان به تدریج به این باور برسند که دوست‌داشتنی نیستند و ویژگی‌های منفی در شخصیت آن‌ها شکل بگیرد.

البته این نکته را بدانید که توجه بیش از اندازه هم خوب نیست و والدینی که بیش از حد به فرزند خود توجه می‌کنند و تمام درخواست‌های فرزندشان را فورا برآورده می‌کنند، تدریج با خواسته‌های غیر منطقی آن‌ها مواجه می‌شوند و ممکن است در صورت برآورده نشدن نیازها پرخاشگری کنند. برای اطلاع از چگونگی رفتار با نوجوان پرخاشگر کلیک کنید.

ارتباط صمیمانه با نوجوان

در صورتی که والدین بتوانند ارتباط عمیقی با فرزندان خود برقرار کنند و به عبارت دیگر با آن‌ها دوست شوند، بسیاری از چالش‌های بین آن‌ها حل می‌شود و می‌توانند با صحبت کردن مسائلشان را حل کنند. ارتباط مؤثر و صمیمانه باعث می‌شود نوجوان در صورت بروز تعارضات و مشکلات به محیط خانواده پناه ببرد و از آسیب‌های اجتماعی دور بماند.

نوجوانان در این سن به بلوغ می‌رسند و از نظر جنسی دچار تغییراتی می‌شوند که توصیه می‌شود والدین با روانشناسان متخصص در این زمینه صحبت کنند تا بتوانند فرزند خود را از نظر جنسی به درستی آگاه کنند. البته روش‌های مناسب تربیت جنسی باید از کودکی اعمال شوند. برای آگاهی از تربیت جنسی کودکان و نوجوانان کلیک کنید.

 

فرزند نوجوان خود را بشناسید

ویژگی‌های شخصیتی افراد متفاوت است و نوجوانان نیز شخصیت‌های منحصر به فرد خود را دارا هستند. بنابراین ویژگی‌های فرزند خود را بشناسید و از مقایسه کردن با همسالان بپرهیزید. برخی از نوجوانان در برخی از موارد بیشتر عاطفی و احساسی عمل می‌کنند تا منطقی و به همین دلیل نیاز است تا والدین روی رفتار و اعمال آن‌ها نظارت داشته‌باشند. برای آشنایی با رفتار صحیح با نوجوان کلیک کنید.

بهتر است در مراقبت و توجه به نوجوانان زیاده روی نکنید و متناسب با شناختی که از فرزند خود دارید به او آزادی عمل بدهید. همچنین لازم است تا دوستان فرزند نوجوانتان را بیشتر بشناسید، چرا که در این دوران افراد بیشترین الگوبرداری را از همسالان و دوستان نزدیک خود دارند. گاهی دوستان ناباب آسیب‌های فراوانی را برای نوجوان به وجود می‌آورند.

 

آگاهی از تغییرات جسمانی نوجوان

نوجوانان در دوران بلوغ از نظر جسمانی تغییراتی می‌کنند و درصورتی که از این تغییرات آگاه باشند و در مورد آن اطلاعات کسب کرده‌ باشند، به راحتی می‌توانند این دوره را بگذرانند و با این تغییرات کنار بیایند. این مسئولیت والدین است تا آگاهی‌های لازم و علت‌های رفتار را برای نوجوان خود توضیح دهند. در صورتی که والدین و فرزندان از تغییرات این دوران آگاهی نداشته باشند، نمی‌توانند به راه‌حل مناسب در مواجهه با بحران‌های نوجوانی برسند.

دختران حدودا در سن ۱۰ سالگی به بلوغ می‌رسند و در این دوره رشد موهای زائد، تغییر تن صدا، رشد پستان‌ها، عادت ماهیانه و اینگونه موارد از جمله تغییراتی هستند که در دوران نوجوانی آن‌ را تجربه می‌کنند. در پسران نیز دوران بلوغ معمولا از سن ۱۱ تا ۱۳ سالگی شروع می‌شود و این دوران همراه با بم شدن صدا، جهش قد، رشد آلت تناسلی، افزایش میل جنسی، استقلال طلبی و... می‌باشد.

بهتر است والدین در این دوران با توجه به تغییرات جسمانی نوجوانان، فرزند خود را درک کنند و آن‌ها را حمایت کنند، تغذیه‌ی مناسبی برای فرزند خود فراهم کنند و فضایی آرام و بدون تشنج برای نوجوانان مهیا کنند.

 

چالش‌های دوران نوجوانی

نوجوانان در این دوره از نظر جسمانی و روانی تغییراتی می‌کنند و می‌توان گفت این دوره یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر انسانی ست. اگر نوجوان بتواند به خوبی این دوره را بگذراند، در آینده از شخصیت و روحیه‌ی قوی برخوردار خواهد شد. در این دوران نوجوانان ممکن است با چالش‌هایی مثل کشمکش میان استقلال و وابستگی، تعارض با والدین در جنبه‌های مختلف، بحران هویت، نیازهای جنسی و چگونگی ارضای آن مواجه شوند. انواع دیگری از این مشکلات را می‌توانید در مقاله چالش های دوران نوجوانی مطالعه کنید.

بسیاری از والدین با وجود رعایت تمامی نکات فررزند پروری، موفق به برقراری ارتباط مؤثر با نوجوان خود و حل تعارضات موجود نمی‌شوند؛ در این شرایط لزوم مراجعه به مشاوره روانشناسی نوجوان حس می‌شود. روانشناس با ریشه‌یابی و ارائه راهکارهای مؤثر به شما کمک می‌کند.

 

به فرزند خود فرصت جبران بدهید و او را به خاطر اشتباهاتش سرزنش نکنید

معمولا نوجوانان در دوران نوجوانی ممکن است خطاهایی داشته باشند اما از این طریق به کسب تجربه و یادگیری می‌پردازند. اگر والدین نوجوانان اجازه دهند که آن‌ها مسئولیت کار اشتباه خود را بر عهده بگیرند، موجب می‌شود تا بتوانند خطایی که مرتکب شده‌اند را جبران کنند و در زندگی مهارت حل مسئله را بیاموزند. 

اما اگر والدین نظارت بیش از اندازه روی نوجوان خود داشته باشند و به آن‌ها فرصت ندهند که خطای خود را جبران کنند، باعث می‌شود تا فرزندشان در آینده نتواند به خوبی از عهده‌ی اشتباهات خود بربیاید و به چالش کشیده می‌شود. بنابراین به والدین توصیه می‌شود که اشتباهات فرزند خود را بپذیرند، آن‌ها را تحقیر نکنند و برای جبران آن به فرزندان خود کمک کنند. اگر در مدیریت اشتباهات نوجوان خود مشکل دارید، کلیک کنید.

 

مشاوره‌ی نوجوان چه اهمیتی دارد؟

مشاوره‌ی نوجوان جنبه‌های مختلفی را بررسی می‌کند و مهارت‌هایی مانند نحوه‌ی برقراری ارتباط و شناخت علائق نوجوان را به والدین می‌آموزند. همچنین مشاوره کمک می‌کند تا والدین فرزندان خود را قضاوت نادرست نکنند و از دید آن‌ها به قضایا نگاه کنند.

طبیعتا انسان‌ها در این دوران دچار اشتباهات و آزمون و خطا می‌شوند؛ در این شرایط مشاوران به خود نوجوانان نیز کمک می‌کنند تا راه‌های از بین بردن تنش‌های روانی و سازگاری با محیط را بیاموزند.
 

برای دریافت مشاوره در زمینه تربیت نوجوان می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : نوجوان | آنچه که در مورد نوجوان و نوجوانی باید بدانیم

  • ۹۸/۰۸/۰۸
  • هنر زندگی

نوجوان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی