هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

اختلاف سنی با فرزندان یکی از مسائلی است که بر نحوه تربیت کودک و تعاملات خانوادگی تاثیر می گذارد. در واقع یکاختلاف سن بهینه باعث می شود که کودک هم به قدر کافی احساس نزدیکی با والدین داشته باشد هم نظم و قانونمندی مناسب را دریابد. اختلاف سنی با فرزندان چه کم شود، چه زیاد هر یک پیامد های خود را خواهد داشت اما همیشه راهکار هایی برای غلبه بر مشکلات وجود دارد. مشاوره خانواده می تواند در زمینه کاهش اختلافات کمک رسان باشد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه فرزند پروری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.

 

اختلاف سنی با فرزندان

پیشتر شرایط اجتماعی به گونه ای بود که ازدواج در سنین پایین اتفاق می افتاد. جوانان دهه های قبلی چه از نظر پختگی و بلوغ و چه از نظر مالی و مسئولیت پذیری اجتماعی تفاوت محسوس با جوانان امروزی دارند. با تغییر شرایط جامعه و تخصصی شدن مشاغل در اجتماع، مدت زمانی که جوانان به تحصیل می پردازند افزایش یافته و در نتیجه بسیار دیرتر به بازار کار وارد می شوند. به علاوه میزان مسئولیت پذیری جوانان کاهش یافته و بسیار دیرتر از سال های قبل به فکر تشکیل خانواده می افتند. یکی از پیامدهای ازدواج در سن بالا، دیرتر بچه دار شدن و در نتیجه افزایش اختلاف سنی با فرزندان می باشد.

 

اختلاف سنی کم با فرزندان

وقتی مسئله اختلاف سن مطرح می شود، عموما ذهن مردم به سمت پدیده افزایش اختلاف سن می رود. ولی به موازات همین افزایش اختلاف سن، ازدواج هایی هم وجود دارد که در سنین بسیار پایین اتفاق می افتد و نتیجتا تولد فرزندان هم علیرغم سن پایین مادر یا پدر می باشد.

گذشته از مضرات و آسیب هایی که بارداری های سنین پایین برای مادر و جنین دارند، این مسئله می تواند بر روحیه وتربیت فرزند هم تاثیر بگذارد. مادرانی که در سنین پایین ازدواج می کنند، احتمالا به بلوغ لازم و کافی نرسیده اند و اگر در همین سنین بچه دار بشوند ممکن است نتوانند به خوبی از پس این مسئولیت برآیند. ممکن است بیشتر از رابطه والد-فرزندی رابطه دوستی با کودکشان برقرار کنند. البته که رابطه دوستانه با کودک خوب می باشد ولی کودک نیاز به محدودیت ها و قوانین و راهنمایی های یک بزرگسال هم دارد.

 

اختلاف سنی زیاد با فرزندان

اینکه چه سنی، زیاد محسوب می شود را نمی توان به شکل دقیق بیان کرد. اختلاف سنی زیاد مسئله ای است که از فردی به فرد دیگر و از شرایطی به شرایط دیگر متفاوت می باشد. اما به طور کلی این اختلاف زیاد باعث می شود بین نحوه تفکر و رفتار والدین و فرزندان آن ها اختلافات زیادی به وجود بیاید. برخی فرزندان از اینکه والدینشان سنشان بالا باشد خجالت می کشند و شدیدا از اینکه والدینی دارند که آن ها را درک نمی کنند یا از فضای فکری آن ها دور هستند، اذیت می شود.

اختلاف سنی زیاد باعث می شود کودکان تلاش کنند از پدر و مادرشان دور شوند چرا که پدر و مادر شور و اشتیاقشان نسبت به یک پدر و مادر جوانتر کمتر می باشد و ممکن است به خوبی حوصله تعامل کردن با کودک خود را نداشته باشند.

در واقع بچه دار شدن در سنین بالا مسئولیت مضاعفی برای پدر و مادر می شود. پدر و مادری که در این سن بچه دار می شوند باید در نظر بگیرند که برای همگامی با کودکشان نیاز به انرژی بیشتری دارند و باید تلاش بیشتری بکنند. برای اطلاع ازنحوه رفتار صحیح با نوجوانان و کودکان کلیک کنید.

 

راهکارهایی برای غلبه بر معضلات اختلاف سنی با فرزندان

والدینی که با این مسئله دست و پنجه نرم می کنند و دغدغه اختلاف سنی با فرزندان شان را دارند باید به نکات زیر توجه کنند:

  • کودکان در هر سنی که باشند نیاز به محبت شما دارند و شما باید این محبت را با روش های کلامی و غیر کلامی به آن ها ابراز کنید. ممکن است با افزایش سن، حوصله شما برای این کار کم شود. ولی باید نیاز کودکتان را در اولویت بگذارید و بدانید که در هر حال صمیمیت بین شما و کودکتان از محبت کردن شما به او حاصل می شود.
  • علیرغم تفاوت هایی که وجود دارد، سعی کنید علائق و برنامه های مشترک خلق کنید. شمایید که باید تلاش کنید همگام با کودکتان شده و به دنیای او ورود کنید. مثلا سعی کنید از مسائلی که کودکتان لذت می برد، سر در بیاورید.
  • در مقابل کودکتان صبور باشید و اجازه دهید از حضور و انرژی شما بهره مند شوند. مقصر خستگی ها و مشکلاتتان کودکتان نیست.
  • زمان هایی را برای تفریح مشترک در نظر بگیرید.
  • علاوه بر محبت و توجه، قانون مندی و نظم را هم به کودکتان بیاموزید.
  • این را بدانید دنیای جوانان فعلی بسیار متفاوت از جوانی شما است، پس دست از مقایسه آن ها با کودکی و نوجوانی خود بردارید و سعی کنید دید وسیعی نسبت به شرایط فعلی اجتماع داشته باشید.
  • در مقابل اشتباهات و خود سری های آنان صبور باشید و به جای لجبازی سعی کنید با متانت و آرامش راه درست را به آن ها نشان دهید.

 

سخن آخر

داشتن یک رابطه متناسب بین والدین و فرزندان می تواند بر بسیاری از زمینه های دیگر اثر گذار باشد. چرا که نقش خانوادهبر ابعاد مختلف زندگی افراد اهمیت اساسی دارد. داشتن یک خانواده گرم و صمیمی بستری از محبت و اطمینان را برای فرزندان فراهم خواهد کرد و به آن ها این فرصت را خواهد تا در عرصه های مختلف پیشرفت بکنند. چه بسا شاهد هستیم جوانانی که رابطه عاطفی مناسبی با والدین ندارند دچار مشکلات عدیدی از جمله اختلالات شخصیت، اعتیاد به مواد مخدر، فرار از مدرسه و خودکشی می شوند.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه فرزند پروری می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت با شماره 9099075228 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی

 


منبعاختلاف سنی با فرزندان

  • ۹۷/۰۷/۱۱
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی