هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

همزمان با پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن رقابت اعتیاد به کار نیز شکلی پیچیده تر و شدیدتری به خود گرفته است. شاید با شنیدن کلمه اعتیاد، مواد مخدر در ذهن شما بیاید اما باید بدانید که تمام اعمال دنیا قابلیت این را دارند که به اعتیاد تبدیل شوند. اعتیاد به نوعی همان وسواس است اما خود را به گونه دیگری نشان می دهد. در این بین کارکردن نیز می تواند فرد را به خود معتاد کند. سخت کوشی قابل تحسین است اما افرادی که به کار معتادند نمی توانند به چیزی غیر از آن فکر کنند و زندگی شان مختل می شود. در این مطلب ویژگی های این افراد، علل و راه های درمان آن را بررسی کرده ایم.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کار می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

چه زمانی کار کردن به اعتیاد تبدیل می شود؟

اعتیاد به کار مثل تمام اعتیاد های دیگر، یک وضعیت اختلال در سلامت روانی است. اعتیاد به کار ناتوانی در متوقف کردن رفتار و تمایل وسواس گونه به انجام کار بیش از حد نیاز است. این موقعیت اغلب یک نیاز اجباری برای رسیدن به موفقیت یا فرار از استرس است. اعتیاد به کار اغلب برای موفقیت در کار است و فرد به عنوان شخصیت کمال گرا شناخته می شوند.اعتیاد به کار زندگی شخصی فرد را مختل می کند.

 

فرد معتاد به کار چگونه است؟

افراد معتاد به کار نمی توانند کار نکنند، حتی وقتی مدتی از شغل خود دور باشند، مانند معتادانی که مواد مخدر به آن ها نرسیده واکنش نشان می دهند. آن ها نمی توانند تفریح کنند و از تعطیلات خود استفاده نمی کنند. این افراد معمولا مورد نفرت همکاران و مورد تشویق رییس خود قرار می گیرند. چند مورد از ویژگی های فرد معتاد به کار:

1- تمام فکر و ذکرش معطوف و مشغول به کارش است.

2- از کار برای آرامش استفاده می کند.

3- بیشتر از زمان مشخص در محل کار می ماند.

4- وقت هایی که بیکار است، از حال روحی و جسمی خود ناراضی است.

5- عملکرد زندگی در جنبه های خانوادگی و اجتماعی مختل می شود.

6- تمام تلاش خود را برای هدر نرفتن زمان کاری به کار می بندد.

7- سلامت روانی خود را برای شغلش به خطر می اندازد.

8- بدون افزایش درآمد یا مزایا، کار خود را بیشتر می کند.

9- درخواست های دیگران برای کمتر کار کردن را نمی پذیرد.

فرد معتاد به کار برای اینکه همان لذت و اثراتی که در گذشته کار کردن برای او به ارمغان می آورد را تجربه کند، باید بیشتر کارکند. همانطور که یک معتاد به مواد مخدر مصرف خود را بیشتر می کند.

 

چگونه بفهمیم به کار معتاد شده ایم؟

برای اینکه بتوانید بفهمید که شما یا عزیزانتیان به کار معتاد هستید، باید سوالات زیر را از خود بپرسید و اگر اکثر موارد آن در مورد شما صدق می کرد، به نظر با یک مشکل جدی مواجه شده اید:

  1. آیا برنامه کاری شما، باعث ایجاد مشکل در خانواده یا زندگی اجتماعی شده است؟
  2. آیا ترک کردن کار و به خانه رفتن برای شما سخت است؟
  3. آیا شما بخاطر احترام و تحسین دیگران، معمولا از ثمرات و مزایای کار صرف نظر می کنید؟
  4. آیا شما وعده هایی که به دیگران در مورد زمان های بیکاری داده اید را می شکنید؟
  5. هنگام تعطیلات، استراحت کردن برای شما دشوار است و بی قرار می شوید؟
  6. سلامت جسمی شما بخاطر برنامه کاری بیش از حد کاهش یافته است؟
  7. آیا از درخواست دیگران برای کم کردن کار سر باز می زنید؟
  8. آیا تلاشی برای کم کردن میزان کار خود انجام داده اید که در آن شکست بخورید؟

توجه : اگر 5 مورد از 8 مورد بالا را دارید، حتما جهت بررسی بیشتر و دریافت کمک به روانشناس مراجعه کنید.

 

پناه بردن به کار، فرار از مشکلات روانی دیگر

معمولا افرادی که از کمبود اعتماد به نفس، افسردگی یا مشکل در روابط اجتماعی رنج می برند، خود را بیش از حد به کار مشغول می کنند. آنها معمولا کسانی هستند که فکر می کنند نمی توانند روی زندگی خود کنترل داشته باشند و برای آن تلاش کنند؛ بنابراین خود را با کار بیش از حد سرگرم می کنند.

این افراد معمولا از عدم مسئولیت پذیری نیز رنج می برند و با کار کردن سعی می کنند از مسئولیت های دیگر زندگی فرار کنند. همچنین رفتار کمال گرایی نیز در آن ها مشهود است و می خواهند خیلی زود به اهداف بلند مدت خود برسند. در واقع این افراد برای درمان اعتیاد به کار نیاز به حل مسائل ایجاد کننده اعتیادشان دارند.

 

درمان اعتیاد به کار

اگر شما به کار اعتیاد دارید، ممکن است برنامه ای مشابه با بیماران مبتلا به اعتیاد مواد مخدر دریافت کنید. حتی درصورت تشخیص روانشناس، ممکن است برای مدیریت رفتار، یک برنامه توانبخشی به صورت سرپایی یا بستری در بیمارستان داشته باشید. همچنین شرکت در گروه کسانی که دچار این مشکل بوده اند می تواند به شما کمک کند. در هر حال، در ابتدا با مراجعه به روانشناس برای تشخیص و برنامه ریزی می توانید بهترین راهنمایی برای برطرف کردن این مشکل را دریافت کنید. مشاوره ترک اعتیاد به شما برای بازسازی زندگی تان کمک خواهد کرد.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه اعتیاد به کار می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228  و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی

 

  مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی‌های پیش از ازدواج،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک،  مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی



منبع : وابستگی و اعتیاد به کار

  • ۹۷/۱۰/۳۰
  • هنر زندگی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی