حفظ ارتباط و برخورد با شخصیت اسکیزوئید می تواند تبدیل به دشوارترین کاری باشد که در زندگی تان انجام داده اید. شخصیت اسکیزوئید دایرۀ روابط کمی دارند و بیشتر زمان خود را در انزوا می گذرانند. آن ها تنهایی را به جمع، فکر کردن را به صحبت کردن، کتاب خواندن را به فیلم تماشا کردن و راه رفتن را به نشستن ترجیح می دهند. درون گرایی شخصیت اسکیزوئید ممکن است او را در نظر شما خسته کننده جلوه دهد. شما با اطلاع از نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید می توانید ارتباط بهتری با او برقرار کنید. در ادامه به بررسی بیشتر ارتباط و نحوه برخورد با یک شخصیت اسکیزوئید می پردازیم.
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
کمی از شخصیت اسکیزوئید بدانید:
شخصیت اسکیزوئید فردی درونگرا، سرد مزاج و انزوا طلب است. شخصیت اسکیزوئید بر عکس شخصیت های اجتنابی علاقه ای به بودن در جمع ندارند. از فعالیت هایی که نیاز به تعامل با دیگران دارد لذتی نمی برند. اما در عوض به تجربه های واقعی مثل مسائل ریاضیاتی یا کامپیوتر می پردازند. در ارتباط با روابط اجتماعی بسیار بی علاقه و ناکارآمد هستند و تا جایی که ممکن باشد از برخوردهای اجتماعی دوری می کنند. برای آن که بهتر بتوانید به ویژگی های شخصیت اسکیزوئید پی ببرید، به مقاله اختلال شخصیت اسکیزوئید مراجعه کنید و اگر به فکر ازدواج با چنین فردی هستید، مقاله ازدواج با شخصیت اسکیزوئید را بخوانید.
ازتباط شخصیت اسکیزوئید با دیگر اختلالات شخصیت
معمولا افراد خودشیفته، شخصیت اسکیزوئید را به عنوان رقبای سخت خود در نظر می گیرند.
شخصیت نمایشی از عدم توانایی دوستی و خودنمایی برای شخصیت اسکیزوئید رنج می برد.
شخصیت ضد اجتماعی به شخصیت های اسکیزوئید به صورت روشنفکران ضد اجتماعی لقب می دهد و از آنها اسطوره هایی می سازد؛ هرچند ممکن است در جمع با آنها به مشاجره بپردازد.
شخصیت اجتنابی به سمت شخصیت های اسکیزوئید می رود و مدام از طرد شدنش صحبت می کند و سعی می کند با آنها یک تیم ساخته و به اجتماع برگردد.
شخصیت اسکیزوتایپال می داند که شخصیت های اسکیزوئید او را درک می کند و به او لبخند می زند.
تعامل صحیح با شخصیت اسکیزوئید چگونه است؟
دوست خوب شخصیت اسکیزوئید را در جریان اجتماع می گذارد:
شخصیت اسکیزوئید را به گشت زنی در خیابان دعوت کنید و بعد او را به کافه ای که دوستان دیگرتان آنجا هستند ببرید. قبل از رفتن به کافه و معرفی دوستان جدید، راجع به دوستان خود صحبت کنید. به شخصیت اسکیزوئید بگوئید زمانی که وارد کافه خواهید شد چگونه او را به دیگران معرفی خواهید کرد تا بتواند رفتارهای احتمالی خود را در ذهنش شکل دهد.
به شخصیت اسکیزوئید حس اضافه بودن ندهید:
به شخصیت اسکیزوئید گوشزد کنید که از حضور او در جمع خوشحال هستید و مدت زیادی به نبودنش در جمع توجه می کرده اید. در مثال قبل می توانید به او بگوئید "دوستانم عکس های تو را دیده اند یا راجع به تو به آن ها چیزهایی گفته ام و حالا خوشحال می شوند اگر با آنها آشنا شوی". در صورتی که تمایل به آمدن نداشت به او بگوئید که "دوستانم تو را دعوت کرده اند و در صورت نیامدن باعث کم ارزش شدن من خواهی شد".
شخصیت اسکیزوئید را به جمع دعوت کنید:
شخصیت های اسکیزوئید چندان به حضور در جمع اهمیت نمی دهند، اما گاهی اوقات می توانید با دعوت از او، تجربۀ ناشناخته ترین اتفاق زندگیشان را در اختیارشان بگذارید. فراموش نکنید که شخصیت های اسکیزوئید معمولا مطالعات خوبی دارند و چیزهای جالبی می دانند که می توانید از شنیدن آنها لذت ببرید.
برای شخصیت اسکیزوئید استثنا قائل شوید:
فراموش نکنید که شخصیت اسکیزوئید تجربه کمی از تعاملات اجتماعی دارد و موضوعات کمی برای صحبت در جمع جمع آوری کرده است. شما می توانید برای او در جمع استثنا قائل شوید و موضوع بحث را به سمت دانسته های او سوق بدهید. یا نظرش درباره چیزی بخواهید که علم آن را دارد.
بگذارید حس کند موفق است:
شاید طبق تجربه به این نتیجه رسیده باشید که تعریف از کسی در جمع عواقب خوبی به همراه ندارد. اما شخصیت های اسکیزوئید در استثنا قرار می گیرند و بهتر است با آنها به راحتی صحبت کنید و اگر از یک رفتار آنها خوشتان آمد یا موفقیتی داشتند به راحتی به آنها بگوئید. این رفتار شما نه تنها موجب سوء استفاده شان نمی شود بلکه اینطور می توانید با او دوست شوید.
فضا را رقابتی نکنید:
شخصیت های اسکیزوئید زمان کمی را در اجتماع می گذرانند و کمتر خود را درگیر رقابت می کنند. شخصیت های درون گرا انرژی خود را از درون خودشان کسب می کنند و نیازی به برتری در جامعه ندارند. اگر می خواهید به صحبت با شما علاقه مند شوند؛ می توانید با دور شدن از فضای رقابتی؛ یک فضای دوستانه بسازید.
انتظارت خود را تغییر دهید:
هر فردی در صحبت های خود می تواند از کلمات متفاوتی استفاده کند. همچنین تعداد کلمات نیز می تواند کم باشد. شخصیت های اسکیزوئید معمولا صحبت های خود را به صورت خلاصه و دقت عمل بالا انتخاب می کنند. اگر با یک شخصیت اسکیزوئید صحبت می کنید و او بالای 5 جمله با شما صحبت می کند، مکالمۀ خود را بیهوده در نظر نگیرید. هر فردی تفاوت های خود را دارد و شما باید انتظارات خود را تغییر بدهید.
از موضوعات سطحی حرف نزنید:
افراد معمولی و دیگر شخصیت ها صحبت راجع به آب و هوا یا مسائل روزمره را ادامه می دهند و معمولا از آن لذت می برند و با صحبت کردن سعی می کنند خود را جزئی از جامعه قرار بدهند. اما شخصیت های اسکیزوئید صحبت های راجع به آب و هوا را تنها در زمانی لازم و ضروری می بینند که مسئله مهمی در آن نهفته باشد. برای صحبت کردن با شخصیت اسکیزوئید بهتر است از موضوعات عمیق تر انسانی مثل فلسفه ها یا مکاتب فلسفی حرف بزنید. علم می تواند برای شخصیت اسکیزوئید جذاب باشد.
برای دریافت مشاوره در زمینه نحوه برخورد با شخصیت اسکیزوئید می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.
خدمات مرکز مشاوره تلفنی خانواده هنر زندگی
مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی خانواده هنر زندگی با بهره مندی از کادر مجرب خدمات خود در زمینه مشاوره تلفنی خانواده با موضوعاتی شامل مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستی دختر و پسر، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوستیهای پیش از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره دوران نامزدی، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره اعتیاد، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره همسریابی مشاوره خانواده تلفنی با موضوع مشاوره ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره زندگی مشترک، مشاوره تلفنی خانواده با موضوع مشاوره جنسی