هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

آیا روش درمان استرس در کمتر از یک ساعت را می‌شناسید؟ استرس در زندگی همه افراد وجود دارد و نمی‌توان آن را از زندگی کسی حذف کرد، اما خوشبختانه می‌توان آن را مدیریت کرد. گاه استرس در زندگی آن‌قدر زیاد می‌شود که احساس از پا درآمدن می‌کنید؛ به همین دلیل عملکرد روزانه‌تان مختل می‌شود. در این زمان حتماً به مداخلات حرفه‌ای و استفاده از روان درمانی برای درمان استرس نیاز دارید. اگر استرس را نادیده بگیرید، به دیگر جنبه‌های زندگی شما وارد شده و تعادل زندگی‌تان را بر هم ‌میزند. در این شرایط سازگاری سخت تر شده و استرس بیش از پیش به شما فشار وارد می کند. مشاوره کنترل استرس به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین روش درمانی را برگزینید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان استرس می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره  9092305265تماس بگیرید.

 

منبع : درمان استرس در کمتر از یک ساعت

استرس چیست و چه تفاوتی با اضطراب دارد؟

استرس به عوامل محیطی روزمره‌ای گفته می‌شود که فشار روانی زیادی را به فرد تحمیل می‌کند. از جمله استرس‌های معمول می‌توان به استرس‌های شغلی، مالی، خانوادگی و مسائل مربوط به روابط عاطفی اشاره کرد. استرس‌ها معمولاً منجر به تجربه هیجانات ناخوشایندی نظیر تپش قلب، بی‌قراری، تعریق و... می‌شوند. این علائم که به نوعی تجارب درون فردی هستند تحت عنوان اضطراب شناخته می‌شوند.

 

علائم هشدار دهنده در مورد استرس

علائم استرس اگر مزمن شوند و مورد درمان قرار نگیرد، به مشکلات جسمی متعددی می‌انجامد از جمله این مشکلات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

- احساس سرگیجه و عدم تعادل

- دچار شدن به دردهای جسمانی مبهم

- سردرد

- سوزش معده و دچار شدن به انواع مشکلات گوارشی

- افزایش یا کاهش اشتها

- احساس خستگی مفرط

- افزایش ضربان قلب

- دچار شدن به انواع کژ کاری‌های جنسی

- احساس تنش عضلانی

- عرق سرد در کف دست و پا

- افزایش یا کاهش وزن

-دچار شدن به مشکلات خواب

- و ....

 

قدم اول برای درمان استرس | شناخت عوامل استرس زا

اولین قدم برای درمان استرس در کمتر از یک ساعت شناخت عواملی است که موجب بروز استرس کوتاه مدت و ناگهانی در شما می شود. از جمله عوامل استرس زا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- تغییرات ناگهانی و غیر قابل پیش بینی در زندگی ( شکست عشقی، مرگ عزیزان و دوستان، تغییر محل زندگی، اخراج شدن، برشکسته شدن و... )
2- مشکلات خانوادگی (دعوای والدین، مشکلات زناشویی، خیانت همسر، طلاق عاطفی و... )
3- بیماری های جسمی (ایدز، هپاتیت، ام اس، سرطان، سرطان سینه و... )
4- اختلالات روانی (افسردگی، فوبیا، وسواس فکری، اختلالات شخصیت و... )

5- تصمیم های مهم زندگی (انتخاب رشته کنکور، انتخاب شغل مناسب، انتخاب همسر مناسب، انتخاب محل زندگی، خرید خانه و ... )
6- اعتیاد به مواد اعتیاد آور ( مواد مخدر ، مواد محرک ، مواد توهم زا )
7- اعتماد به نفس پایین
8- مشکلات و اختلالات جنسی ( خود ارضایی، زود انزالی، اختلال نعوظ، واژینیسم و ... )
9- ترس از تنهایی
10- وقایع ناگوار زندگی

 

برای کنترل و درمان استرس در کوتاه مدت چه کار کنیم؟

درمان استرس

اگر بتوانید استرس خود را در ابتدای ظاهر شدن‌‌اش، کنترل کنید، در بلند مدت کمتر با مشکل مواجه خواهید شد و مدیریت استرس برای‌تان آسان‌تر خواهد بود. هر کسی در هر شرایطی در طول روز با استرس مواجه می شود. زمانی که ندانید با این استرس چه باید بکنید، اوضاع بدتر شده و به احتمال زیاد اوضاع از کنترل‌تان خارج می شود. در ادامه روش هایی برای کاهش استرس در کوتاه مدت اشاره کرده ایم. این روش ها درمان محسوب نمی شوند به همین دلیل در ادامه روش های درمان را نیز شرح داده ایم.

1- برای درمان استرس به دنبال راه حل باشید

در بسیاری از مواقع اضطراب های مبهمی در زندگی افراد وجود دارد که هرگز به آن ها پرداخته نمی شود؛ در نتیجه هیچ وقت حل و فصل نیز نمی شوند. قدم اول برای کنترل استرس این است که بتوانید مشکلات اصلی و استرس‌زاهای اساسی زندگی خود را شناسایی کنید و به دنبال راه حلی برای آن‌ها باشید.

این موضوع طبیعی است که بخواهید از رو به رو شدن با عوامل استرس‌زای زندگی خود اجتناب کنید اما باید این را بدانید که مواجهه با هر آن چه که باعث ایجاد تنش در شما می شود و تلاش برای یافتن راه حلی برای رفع آن ها مهم‌ترین گامی است که می توانید در جهت رفع استرس‌های خود بردارید. مدیتیشن یکی از روش های ساده برای مقابله با استرس می‌باشد.

2- از تکنیک های ذهن آگاهی استفاده کنید

ذهن آگاهی یکی از روش های موثر در کنترل هیجانات منفی در زندگی است. در این روش شما باید یاد بگیرید که به جای آنکه دائما در افکار خود غرق باشید، در لحظه زندگی کنید. در هر موقعیتی که قرار دارید سعی کنید حواس پنجگانه تان را بیشتر تقویت کنید و در تماس عمیق تری با محیط خود قرار بگیرید. تمرینات تمرکز انجام دهید و نگذارید ذهنتان به جای تمرکز بر محیط پیرامون بر افکار منفی متمرکز شود. برای یادگیری کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی کلیک کنید.

3- از تکنیک های تنفسی استفاده کنید

گاهی اوقات یک مکث کوتاه و کشیدن چند نفس طولانی و عمیق آنقدر در کنترل استرس موثر است که شاید خودتان نیز تعجب کنید. هنگامی که استرس زیادی دارید، لحظه‌ای توقف کنید و با گرفتن دم عمیق، اکسیژن بیشتری را وارد ریه‌های خود کنید این کار در رفع تنش و اضطراب شما تاثیر بسیار زیادی خواهد داشت. برای به کارگیری تکنیک تنفس برای کاهش استرس کلیک کنید.

4- هیجانات‌تان را سرکوب نکنید

بسیاری از افراد فکر می کنند بهترین راه برای رفع استرس سرکوب کردن آن است. چرا که به اشتباه سرکوب احساس را به معنی تحمل کردن و صبوری می دانند. در حالی که شما باید بتوانید اضطراب خود را مدیریت کنید نه اینکه به طور کل آن را نادیده بگیرید و سرکوبش کنید.

ابراز هیجانی اگر به شیوه درستی انجام شود می تواند به میزان بسیاری به شما کمک کند. برای مثال اگر مشکلات ارتباطی شما را می آزارند سعی کنید در فضایی صمیمانه در مورد احساساتی که در این موقعیت دارید گفت و گو کنید. گفت وگو اگر به دور از خشم و بیانات هیجانی افراطی انجام شود می تواند بهترین گزینه برای رفع تنش های شما باشد. نوشتن برای کاهش استرس نیز بسیار موثر است.

 

انواع روش‌های درمان استرس

استرس همیشه توسط خود فرد قابل درمان نیست. گاهی فشارهای زندگی آن قدر زیاد می‌شوند که فرد احساس می کند قادر به کنترل آن‌ها نیست و در نتیجه نمی تواند عملکرد مناسبی در زندگی داشته باشد. در این شرایط مراجعه به متخصص برای درمان ضروری است. برای درمان استرس یا در واقع درمان علائم اختلالات اضطرابی ناشی از استرس روش‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به شرایط محیطی و روانی فرد متخصص تشخیص می‌دهد که از کدام یک از این روش‌ها استفاده شود. در ادامه به مهم‌ترین روش‌های درمانی در درمان استرس اشاره خواهیم کرد:

1- درمان دارویی

اگر استرس و اضطراب فرد بسیار شدید باشد، به طوری که او قدرت کنترل علائم جسمی و روانی خود را از دست بدهد، درمان دارویی می‌تواند تأثیر بسزایی داشته باشد. تجویز انواع آرام‌بخش‌ها به فرد در کاهش استرس کمک می‌کنند.

اما توجه داشته باشید که بهتر است داروهای ضد اضطراب به مدت کوتاه و تنها برای افزایش آمادگی فرد جهت شرکت در جلسات روان درمانی با روانشناس مورد استفاده قرار بگیرند. چرا که استفاده طولانی مدت از داروهای آرام بخش منجر به وابستگی جسمانی در فرد خواهد شد. تحقیقات نشان داده است که درمان دارویی اگر در کنار روان درمانی قرار بگیرد بیشترین میزان بازدهی را در درمان استرس خواهد داشت.

2- روان‌درمانی با استفاده از درمان شناختی- رفتاری

در درمان شناختی رفتاری به فرد کمک می‌شود تا بتواند عقاید خود را در مورد رویدادهای روزمره زندگی مورد بازنگری قرار دهد. چرا که درمانگران در این درمان معتقدند هسته اصلی مشکلات فرد را افکار تحریف شده و آسیب‌زا تشکیل می‌دهند. بررسی برداشت فرد از استرس‌های پیرامونی به فرد اجازه می‌دهد تا ببیند تا چه حد ادراک او با واقعیت تطابق دارد. در صورتی که وقایع پیرامونی واقعاً استرس‌زا باشند درمانگر با آموزش مهارت‌های سازگاری مناسب به فرد کمک می‌کند تا بتواند از پس مشکلات زندگی خود بربیاید.

3- خانواده درمانی

بسیاری از استرس‌های روزمره افراد ناشی از مشکلات زناشویی و مسائل خانوادگی است. داشتن روابط عاطفی سطحی، مهارت‌های ارتباطی کم و وجود رفتارهای پرخاشگرانه در محیط خانواده استرس زیادی را به فرد تحمیل می‌کنند. خانواده درمانی با گردآوری کل اعضای خانواده در جلسات درمان و کمک به حل مشکلات ذکرشده در کاهش میزان استرس فرد تأثیر بسیاری خواهد داشت.

 

برای دریافت مشاوره در زمینه درمان استرس می‌توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره  9092305265تماس بگیرید.


منبع : درمان استرس در کمتر از یک ساعت

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی