هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

هنر زندگی | مشاوره روانشناسی

هنر زندگی اولین سامانه مشاوره روانشناسی در زمینه مشاوره خانواده ، مشاوره روانشناسی ، مشاوره تربیت کودک ، مشاوره ترک اعتیاد، مشاوره شخصیت شناسی و...

کوبیدن سر به زمین در کودکان به چه علتی می‌تواند باشد؟ بسیاری از والدین با این چالش مواجه می‌شوند که کودک مدام سرش را به زمین می‌کوبد. کوبیدن سر به زمین در بیشتر کودکان و معمولا از شش ماهگی شروع می‌شود و ممکن است در دو سالگی تشدید شود. جای نگرانی وجود ندارد و در بسیاری موارد سرکوبیدن کودکان به زمین کنترل و درمان می‌شود. اما اگر کودک شما به شدت این کار را انجام می‌دهد متخصص روانشناس می‌تواند به شما کمک کند. بسیاری از کودکان بعد از سه سالگی این رفتار را کنار می‌گذارند، اما خوب است  والدین شیوه‌ی رفتار صحیح در چنین مواقعی را بلد باشند تا از بروز مشکلات بعدی در آینده جلوگیری کنند. بهتر است همه جزئیات رفتاری کودک خود را در جلسه مشاوره کودک مطرح کنید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سرکوبیدن کودکان به زمین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید.

 

منبع : کوبیدن سر به زمین در کودکان | علت‌ + راه حل

کوبیدن سر به زمین در کودکان | چرا کودک سرش را به زمین می‌کوبد؟

مرحله‌ی اول هدف درمانی یافتن علت و منشاء هرنوع ناهنجاری و یا عادت ناپسند در کودک است. از مهم‌ترین دلایلی که کوبیدن سر به زمین در کودکان این است که نیاز دارد تا موضوعی را ابراز کند اما نمی‌تواند آن را با کلمات و زبان خود بیان کند. سرکوبیدن در کودکان و نوجوانان دلایل گوناگونی دارد و کودک آستانه درد خود را می‌شناسد به همین دلیل سر خود را محکم نمی‌کوبد اما اگر این رفتار را با شدت بیشتری در کودک خود مشاهده کردید و متوجه شدید که واقعا به خود اسیب می‌رساند حتما به مشاور مراجعه کنید. در ادامه برخی از علت‌های اصلی این رفتار کودک را ذکر می‌کنیم. 

از بین بردن فشار روانی

برخی از کوکان زمانی که بسیار عصبانی و خشمگین می‌شوند این کار را انجام می‌دهند و در واقع قصد دارند تا با کوبیدن سر خود به زمین هیجانات و استرس خود را تخلیه کنند و یا به والدین خود نشان دهند که چقدر از دست آن‌ها خشمگین هستند. علاوه بر این کودکان با سرکوبیدن به زمین آرام می‌شوند. این کودکان معمولا سرشان را با ریتم خاصی به زمین می‌کوبند تا خوابشان ببرد. برخی کودکان دست و پایشان را نیز همزمان تکان می‌دهند.

کوبیدن سر به زمین در کودکان | کاهش دردهای جسمانی

اگر این رفتار را در کودک خود مشاهده کردید ممکن است نشان از این باشد که در ناحیه‌ای از بدن خود درد دارد. این حس درد می‌تواند به علت دندان درآوردن و یا عفونت گوش در نوزادان باشد. درواقع کوبیدن سر به زمین کمک می‌کند تا حس بهتری داشته باشند. در مواقعی کودک ناخودآگاه می‌خواهد تا حواس خود را از درد منحرف کند.

سرکوبیدن به زمین | اختلال رشدی

سرکوبیدن کودکان به زمین می‌تواند در اندک موارد ناشی از اختلالات عصبی - رشدی باشد. کوبیدن سر به زمین اگر با رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری همراه باشد و بدون دلیل صورت بگیرد معمولا با اختلال اوتیسم در ارتباط است. اما تنها یکی از نشانه‌های آن است و لزوما به معنای وجود اختلال اوتیسم در کودکتان نیست؛ تنها می‌توانید آن را به عنوان نشانه‌ای هشداردهنده درنظر بگیرید.

سرکوبیدن به زمین برای جلب توجه والدین

یکی از عواملی که باعث تشدید رفتار کوبیدن سر به زمین در کودکان می‌شود کم‌توجهی و عدم محبت کافی والدین به کودک است. کودک متوجه می‌شود که با این کار والدین نگران او می شوند و در نتیجه کار خود را ادامه می‌دهد. پس مهم‌ترین شیوه‌ی کنترل رفتار در کودک این است که توجه و محبت بیشتری در مواقع عادی و طول روز به او داشته باشید؛ البته نه در زمان‌هایی که سرخود را به زمین می‌کوبد. در ادامه در مورد راه‌های کنترل و درمان سرکوبیدن کودکان به زمین بیشتر توضیح داده‌ایم.

 

واکنش والدین چگونه باید باشد؟

اولین کار بعد از شناسایی علت و منشا این است که همواره سعی کنید این رفتار را نادیده بگیرید. هیچ‌گاه کودک خود را بخاطرش دعوا نکنید. والدین باید توجه و نظارت کافی را داشته باشند تا فرزندشان به آن درجه از ناراحتی و خشم نرسد که مجبور شود سرش را به زمین بکوبد. از سیستم نادیده گرفتن معقولانه استفاده کنید؛ زمانی که کودک سر خود را به زمین می‌زند نباید از طرف شما امتیاز و توجه بگیرد. به خاطر این کار در مقابل خواسته‌اش کوتاه نیایید. طوری رفتار کنید که این رفتار او را نمی‌بینید و اتاق را ترک کنید. بهتر است با انواع پاداش و تشویق مناسب برای کودکان آشنا باشید و از آنها استفاده کنید. 

 

درمان کوبیدن سر به زمین در کودکان

خواب منظم وکافی

ممکن است کودک به دلیل خستگی بی‌حوصلگی سر خود را به زمین بکوبد. خواب کافی در این مورد کمک می‌کند تا آرامش خود را به دست آورد. برنامه خواب مناسبی را برای کودک خود در نظر بگیرید. هر شب او را در ساعت مشخصی برای خواب آماده کنید و قبل از خواب برایش داستان بخوانید؛ او را نوازش کنید و یا ماساژ بدهید. حمام بردن کودک قبل از خواب می‌تواند در به خواب رفتن او کمک کند.

رفتار دیگری را جایگزین کنید

کودک را به رفتارهای شاد و جدید عادت دهید و با این کار به او کمک کنید تا کوبیدن سرش به زمین را  کنار بگذارد. اگر کودکتان به ضربات و حرکات یکنواخت و ریتمیک علاقه دارد به او نشان دهید که می‌تواند رقصیدن، رژه و یا دست زدن همراه با موسیقی را امتحان کند. مطمئن شوید کودکتان در طول روز فعالیت زیادی انجام می‌دهد و انرژی عصبی خود را می‌سوزاند.

محدود کردن موقعیت‌ها برای کودک

موقعیت‌هایی را که باعث بروز رفتار ناشایست در کودک می‌شود را محدود کنید. اگر کودک در زمان ها و یا مکان‌هایی خاص این رفتار را بروز می‌دهد شرایط را برایش تغییر دهید. اگر سر خود را به اشیا خاصی می‌کوبد آن‌ها را از دسترس خارج کنید. سعی کنید کودک خود را زیاد در آغوش بگیرید و او را ببوسید. همه جزئیات رفتاری کودک خود را با روانشناس متخصص‌تان در میان بگذارید. 

 

برای دریافت مشاوره در زمینه سرکوبیدن کودکان به زمین می توانید با مشاوران مرکز مشاوره روانشناسی هنر زندگی از طریق تلفن ثابت از کل کشور با شماره 9099075228 و از تهران با شماره 9092305265 تماس بگیرید

 

منبع : کوبیدن سر به زمین در کودکان | علت‌ + راه حل

  • ۹۸/۰۵/۱۴
  • هنر زندگی

کوبیدن سر به زمین در کودکان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی